Bitcoin, BTC
Bitcoin

60 dagen tot de Bitcoin Halving, wat kunnen we verwachten?

We moeten nog een kleine twee maanden wachten op de volgende halving van Bitcoin, het moment waarop de beloning voor miners voor het produceren van een blok halveert. Krijgen we net als in het verleden nog een correctie voor de halving of kan Bitcoin zijn huidige bullish momentum vasthouden?

Correctie voor Bitcoin in aanloop naar de halving?

Als we de Bitcoin koers vanaf zijn geboorte in januari 2009 onder de loep nemen, dan zien we een thema wat blijft terugkeren.

Bitcoin onderging voor iedere halving een significante koersdip. In 2012 ging het bijvoorbeeld om een daling van ruim 50 procent. Niet lang daarna klom de digitale munt echter naar een nieuw koersrecord.

In 2016 en 2020 zagen we precies hetzelfde met correcties van 40 en 63 procent voor de halving, die allebei werden opgevolgd door gigantische stijgingen.

Nu is het 2024 en zitten we nog twee maanden voor de halving, maar de Bitcoin koers blijft groeien. Als de geschiedenis zich ook ditmaal herhaalt, dan krijgen we voor de belangrijke halving waarschijnlijk nog een dip die ons in ieder geval onder het niveau van 45.000 dollar brengt.

Wat denken jullie? Gaan we nog dippen voor de halving of is het bullish momentum te sterk?

De bullmarkt na de halving

Er zijn mensen die beweren dat de koersexplosies van Bitcoin en de halvings weinig met elkaar te maken hebben. Zij stellen bijvoorbeeld dat de stijgingen van Bitcoin meer het gevolg zijn van het beleid van de wereldwijde centrale banken, die daarmee bepalend zijn voor de hoeveelheid kapitaal die er in het financiële systeem stroomt.

Dat is een interessante theorie, maar het lijkt moeilijk weerlegbaar dat de halvings in ieder geval een positief effect hebben op de Bitcoin koers. De halvings zorgen er immers voor dat de inflatie van Bitcoin halveert.

In 2012, 2016 en 2020 zag Bitcoin na de halvings stijgingen van 11.000 procent, 3.072 procent en 700 procent.

Het enige wat opvalt aan die stijgingen is dat ze steeds minder extreem worden. Dat is ergens ook logisch, omdat er steeds meer kapitaal voor nodig is om een vergelijkbare stijging te krijgen.

De totale market cap van Bitcoin ligt inmiddels rond de 1 biljoen dollar. Om die reden lijkt de kans op een stijging van 11.000 procent, zoals we die na de halving van 2012 zagen, heel erg klein.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins