Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
We moeten nog een kleine twee maanden wachten op de volgende halving van Bitcoin, het moment waarop de beloning voor miners voor het produceren van een blok halveert. Krijgen we net als in het verleden nog een correctie voor de halving of kan Bitcoin zijn huidige bullish momentum vasthouden?
Als we de Bitcoin koers vanaf zijn geboorte in januari 2009 onder de loep nemen, dan zien we een thema wat blijft terugkeren.
Bitcoin onderging voor iedere halving een significante koersdip. In 2012 ging het bijvoorbeeld om een daling van ruim 50 procent. Niet lang daarna klom de digitale munt echter naar een nieuw koersrecord.
In 2016 en 2020 zagen we precies hetzelfde met correcties van 40 en 63 procent voor de halving, die allebei werden opgevolgd door gigantische stijgingen.
Nu is het 2024 en zitten we nog twee maanden voor de halving, maar de Bitcoin koers blijft groeien. Als de geschiedenis zich ook ditmaal herhaalt, dan krijgen we voor de belangrijke halving waarschijnlijk nog een dip die ons in ieder geval onder het niveau van 45.000 dollar brengt.
Wat denken jullie? Gaan we nog dippen voor de halving of is het bullish momentum te sterk?
Er zijn mensen die beweren dat de koersexplosies van Bitcoin en de halvings weinig met elkaar te maken hebben. Zij stellen bijvoorbeeld dat de stijgingen van Bitcoin meer het gevolg zijn van het beleid van de wereldwijde centrale banken, die daarmee bepalend zijn voor de hoeveelheid kapitaal die er in het financiële systeem stroomt.
Dat is een interessante theorie, maar het lijkt moeilijk weerlegbaar dat de halvings in ieder geval een positief effect hebben op de Bitcoin koers. De halvings zorgen er immers voor dat de inflatie van Bitcoin halveert.
In 2012, 2016 en 2020 zag Bitcoin na de halvings stijgingen van 11.000 procent, 3.072 procent en 700 procent.
Het enige wat opvalt aan die stijgingen is dat ze steeds minder extreem worden. Dat is ergens ook logisch, omdat er steeds meer kapitaal voor nodig is om een vergelijkbare stijging te krijgen.
De totale market cap van Bitcoin ligt inmiddels rond de 1 biljoen dollar. Om die reden lijkt de kans op een stijging van 11.000 procent, zoals we die na de halving van 2012 zagen, heel erg klein.
Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.
Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!
De Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs mochten na vier dagen van uitstromen weer een positieve score in de boeken noteren.
Volgens de analisten van CryptoQuant kan Bitcoin zich de komende dagen herstellen en weer naar 100.000 dollar stijgen.
Een groep onbekende whales kocht voor tot wel 40 miljard dollar aan Bitcoin. Om wie gaat het? Zitten er landen achter, of zijn het gewoon rijke investeerders?
Robert Kiyosaki waarschuwt voor een financiële crisis en adviseert beleggingen in goud, zilver en Bitcoin. Ontdek zijn visie en tips.
Bitcoin zakt naar $95.000 na Fed-uitspraak, maar miners investeren miljarden. Is dit een tijdelijke correctie of een nieuwe trend?
CEO Edo Farina ziet XRP als sleutel tot financiële vrijheid. Met 1.000 XRP vandaag kun je volgens hem miljoenen verdienen.