Bitcoin, prijs
Bitcoin

69% van alle Bitcoin al 1 jaar op hetzelfde adres geparkeerd

De blockchain van Bitcoin maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in het gedrag van investeerders. Ditmaal komt uit de data naar voren dat ruim 69 procent van alle Bitcoin al één jaar of langer op hetzelfde adres staan. Steeds meer Bitcoin verdwijnen in handen van hodlers die deze voor de lange termijn willen vasthouden.

Dit zijn statistieken die een mooi fundament vormen voor een eventuele volgende bullmarkt voor Bitcoin.

Waarom is dit bullish?

Dit is bullish voor Bitcoin, omdat het hodl-gedrag van investeerders er in principe voor zorgt dat er steeds minder munten beschikbaar zijn voor de vrije verkoop.

Hoe meer Bitcoin er in wallets van fanatieke hodlers terechtkomen, hoe minder er beschikbaar zijn voor de markt.

Als dan straks de Spot Bitcoin ETF van partijen als BlackRock op de markt komt in de Verenigde Staten en we ook nog eens de volgende Bitcoin halving krijgen, dan kan het vuurwerk in theorie helemaal losbarsten.

Zeker als daar dan ook nog eens renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank bijkomen. Alles bij elkaar begint de markt voor Bitcoin weer langzaamaan bullish te worden.

Is de bullmarkt begonnen?

Het lijkt nog te vroeg om te stellen dat een nieuwe bullmarkt voor Bitcoin op dit moment al is begonnen. Dat zou kunnen, maar dat kun je eigenlijk alleen maar achteraf zeggen.

De stijgingen van de afgelopen maanden zijn mooi, maar in het verleden begonnen de bullmarkten altijd pas na de halving en die staat pas voor april 2024 op de planning. Wat dat betreft lijkt het erop alsof we nog even geduld moeten hebben en misschien nog wat koersdalingen moeten slikken onderweg.

Al blijft een verrassing natuurlijk altijd mogelijk. Zeker als BlackRock vrij plotseling zijn Spot Bitcoin ETF zou krijgen in de Verenigde Staten. Dat zou voor gigantische koersstijgingen en mogelijk zelfs voor een all-time high kunnen zorgen voor de grootste digitale munt van de markt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers