Spanje Bitcoin
Bitcoin

7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto

Een nieuwe studie gepubliceerd door de Spaanse National Securities Market Commission (NSMC) laat zien hoeveel Spanjaarden crypto koopt.

Een heel groot deel van de Spanjaarden weet wat cryptocurrencies zijn

 De enquête, geplaatst op 4 augustus, toont de resultaten die zijn verzameld van mei tot juni 2022 van 1.500 deelnemers. Uit de resultaten blijkt dat 75% van de deelnemers wel eens van cryptocurrencies heeft gehoord of op zijn minst op een bepaald niveau van deze digitale activa op de hoogte is. Ondanks deze resultaten beweert het onderzoek dat de “algemene kennis” over deze activa “zeer beperkt” is.

Ongeveer 45% van de respondenten heeft alleen wel eens gehoord over crypto. 22,2% van de mensen beweert de basis van deze digitale activa te begrijpen. Daarentegen zegt slechts 24% onbekend te zijn met of geen kennis te hebben van digitale activa.

Bovendien beweert 32% van de respondenten bekend te zijn met de huidige regelgevende status van cryptocurrencies in Spanje. Social-mediaplatforms zijn een van de belangrijkste informatiebronnen over cryptocurrencies voor deelnemers aan het onderzoek.

7% neemt actief deel aan de cryptomarkt

Momenteel neemt 7% van de respondenten actief deel aan de cryptomarkt. Hierbij wijzen de meeste mensen ongeveer 5% van hun kapitaal toe. 52% van de respondenten zei dat ze hun posities vergroten wanneer de markt neerwaarts evolueert. Slechts 10% belegt echter “regelmatig”.

De meerderheid van deze investeerders zijn jongeren onder de 34 jaar. De rest van de deelnemers zei geïnteresseerd te zijn in het investeren in cryptocurrencies (10,2%). Ondertussen zegt de meerderheid (82,9%) dat ze geen digitale activa zullen kopen.

Uit het onderzoek bleek ook dat de meeste crypto-investeerders in Spanje hogere opleidingen hebben genoten. 43,3% van de respondenten ging naar de universiteit, terwijl 28% beweerde de middelbare school te hebben afgemaakt. In die zin beweert de studie dat 64,3% van de beleggers in digitale activa zich in de midden tot hoge sociale klasse bevindt, met 12,3% in de hoge klasse en 17,3% in de midden tot lage klasse.

Hoe zijn crypto-investeerders over Spanje verspreid?

Bovendien ontdekte het onderzoek dat de meerderheid van de beleggers meer dan 3.000 euro aan maandelijks inkomen noteert (41%), terwijl 18,3% tussen de 2.000 en 3.000 euro aan maandelijks inkomen noteert.

Deze resultaten suggereren dat de meeste mensen die in Spanje investeren ofwel vermogend zijn of een inkomen hebben dat ver boven het minimumloon ligt. Crypto-investeerders zijn verspreid over het hele grondgebied, maar de meeste lijken te zijn gevestigd in de hoofdstad van het land, Madrid, en in Catalonië, een belangrijke staat met Barcelona als belangrijkste stad, zoals hieronder te zien is.

De meeste respondenten zeiden dat ze in cryptocurrencies hebben geïnvesteerd omdat ze een hoog rendement bieden (36,5%), terwijl anderen zeiden te geloven in de onderliggende technologie (29%). Een groot deel (34%) van de deelnemers aan het onderzoek gebruikt digitaal omdat ze denken dat dit de betaalmethode van de toekomst is.

De enquête concludeerde het volgende over het unieke profiel van crypto-investeerders en hoe ze de neiging hebben om hun eigen onderzoek uit te voeren en informatie rechtstreeks te zoeken bij de bron van het activum/project waarin ze geïnteresseerd zijn:

In tegenstelling tot de algemene bevolking waar investeerders zich tot hun adviseur wenden, zoeken cryptocurrency-investeerders meer autonoom informatie over potentiële investeringen, voornamelijk via de informatiedocumenten van het product waarin ze geïnteresseerd zijn, gespecialiseerde pers en online forums.

Bitcoin nieuws

Iran valt Israël aan met drones: Bitcoin koers keldert naar dieptepunt
Cryptomarkt in vrije val: Paniek na plotselinge enorme Crash
Nieuw-Zeeland is bang om de Bitcoin boot te missen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie