Bitcoin betalen
Bitcoin

75 procent van de Amerikaanse winkeliers wil binnen 2 jaar crypto accepteren als betaalmiddel

Driekwart van de Amerikaanse retailers wil binnen 24 maanden crypto of stablecoins accepteren als betaalmiddel. Interessant is ook dat meer dan de helft van alle grote retailers, bedrijven met een omzet van meer dan 500 miljoen dollar, momenteel 1 miljoen dollar of meer uitgeven om hier de infrastructuur voor op te zetten.

Deze informatie komt overigens niet zomaar uit de lucht vallen. Het is namelijk afkomstig uit een rapport dat in een samenwerking tussen Deloitte en PayPal is geproduceerd.

85 procent verwacht grote toename crypto betalingen

Terwijl 75 procent van de Amerikaanse retailers binnen 24 maanden crypto betalingen wil accepteren, zien gek genoeg zelfs 85 procent van de retailers een grote rol weggelegd voor crypto betalingen binnen hun industrie. Dat laatste percentage gaat echter over een periode van vijf jaar, waardoor de overige 10 procent die nog geen plannen heeft voor de komende 24 maanden waarschijnlijk aan de slag gaat om dat in de periode daarna alsnog te regelen.

Het onderzoek vond plaats tussen 3 en 16 december 2021 en om tot deze resultaten te komen hebben Deloitte en PayPal 2.000 belangrijke werknemers van Amerikaanse retailers ondervraagd. De retailers zijn afkomstig uit een divers pallet van industrieën. Cosmetica, digitale goederen, elektronica, mode, voedsel en nog veel meer. Kleine tot middelgrote bedrijven zijn ook van plan om mee te doen. 73 procent van de retailers met een omzet van 10 tot 100 miljoen investeren momenteel 100.000 tot 1 miljoen dollar in de benodigde infrastructuur.

Consumenten pushen winkeliers tot adoptie

De intentie van zoveel retailers om cryptobetalingen te accepteren komt voort uit de wens van consumenten om met crypto te betalen. Volgens het onderzoek hebben momenteel 64 procent van de consumenten een hoge mate van interesse, terwijl 32 procent een gemiddelde interesse heeft in cryptobetalingen.

Bijna de helft van de retailers verwacht dat hun adoptie van betalingen met cryptocurrency de klantervaring verbetert. Ongeveer hetzelfde percentage verwacht dat het hun klantenbestand zal uitbreiden en 40 procent hoopt dat het ze de reputatie van een voorloper op het gebied van technologie geeft. Een hoopvol onderzoek dus van Deloitte en PayPal.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins