Bitcoin koers crash
Bitcoin

$800 Miljoen in Bitcoin verplaatst naar exchanges: Voorteken van een aanstaande prijscorrectie?

Het sentiment op de cryptomarkt is uiterst positief, wat duidelijk zichtbaar is in de koersontwikkeling van Bitcoin (BTC). Deze toonaangevende cryptocurrency heeft in slechts een maand tijd een indrukwekkende stijging laten zien. Binnen de laatste dertig dagen is de prijs van Bitcoin met meer dan 34% gestegen, en lijkt het de grens van $38.000 spoedig te zullen doorbreken. Naarmate de prijzen stijgen, beginnen sommige on-chain indicatoren echter te suggereren dat er een verkoopgolf van munten aanstaande kan zijn. Er is namelijk bijna $800 miljoen aan BTC naar exchanges verplaatst, wat historisch gezien wijst op een mogelijke korte termijn prijscorrectie.

Bitcoin heeft een opmerkelijke oktobermaand beleefd. De munt begon de maand op een koers van $27.000 en sloot 30 dagen later af op een indrukwekkende $34.000, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 25%. Deze koersstijging lijkt vooral gevoed te worden door het optimisme rond de mogelijke komst van een Bitcoin Spot ETF. Beleggers anticiperen dat de introductie van zo’n fonds potentieel miljoenen aan kapitaal in de cryptomarkt kan brengen, wat een significante impuls voor de BTC-prijs zou kunnen betekenen.

Ruim 21.000 BTC munten toegevoegd op handelsplatformen

In het onderstaande figuur wordt de nettoverandering in de hoeveelheid Bitcoin op handelsplatformen (exchanges) weergegeven. Rood duidt op een netto uitstroom, waarbij er meer BTC de exchanges verlaat dan er binnenkomt, terwijl groen staat voor een netto instroom van munten naar de exchanges. Vanaf eind mei is er een aanhoudende uitstroom van Bitcoin tokens waarneembaar, een signaal dat wijst op accumulatie door beleggers die hun munten overzetten naar persoonlijke wallets. Dit wordt over het algemeen gezien als een positief teken omdat het direct beschikbare aanbod van Bitcoin op de exchanges afneemt, hetgeen de prijs potentieel kan opdrijven.

Echter, parallel aan de recente explosieve koersstijging van BTC, observeren we een toename van het aantal munten dat naar de exchanges wordt verplaatst. Dit suggereert dat beleggers mogelijk de hoge Bitcoin-prijs willen benutten om winst te nemen. In de afgelopen dagen is er bijna $800 miljoen aan Bitcoin, wat overeenkomt met ongeveer 21.000 tokens, naar de handelsplatformen overgemaakt. Alleen al op 8 november werd een netto instroom van ongeveer 8.500 Bitcoin geregistreerd. Indien de prijs blijft stijgen, is de verwachting dat deze trend zich zal voortzetten, wat kan wijzen op een aanstaande korte termijn correctie in de Bitcoin-prijs.

Handel €10.000 gratis en krijg €10 bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers krijgt klap: Cruciale 48 uur in aantocht die alles kan veranderen
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%