Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
Dinsdag was miljardair Tim Draper in Sri Lanka om met lokale ondernemers te praten over de acceptatie van cryptocurrency en hij ontmoette daarbij de president van het land, Ranil Wickremesinghe, over de kwestie.
Draper presenteerde de crypto-pitch ook aan de centrale bank van het land, maar Gouverneur Nandalal Weerasinghe vond het plan van Draper niet erg aanlokkelijk. De gouverneur van de centrale bank zei zelfs dat het accepteren van Bitcoin in Sri Lanka de crisis in zijn land zou verergeren.
Tijdens de bijeenkomst beweerde Draper dat Sri Lanka een corrupte natie was en stelde hij cryptocurrency voor als remedie. Hij argumenteerde dat het land zijn corruptie had kunnen bestrijden door middel van nauwkeurige gegevensregistratie, door de implementatie van Bitcoin.
Vorig jaar werd Sri Lanka geconfronteerd met de ergste economische crisis ooit in zijn geschiedenis, die de prijzen opdreef en in het hele land een tekort aan voedsel en brandstof veroorzaakte. Als gevolg hiervan kwamen er massale protesten die president Gotabaya Rajapaksa dwongen het land te ontvluchten en later zijn ontslag aan te kondigen.
Sri Lanka heeft een buitenlandse schuld van bijna 47 miljard euro. Het land kwam vorig jaar in acute problemen toen het zijn aflossing van 7 miljard niet kon voldoen. Het Internationaal Monetair Fonds zegde een steunpakket van 2,9 miljard toe. Maar dit geld wordt pas vrijgegeven als China en India, de grootste schuldeisers, meewerken aan schuldsanering (India is akkoord gegaan, maar China aarzelt.
Volgens Draper is Bitcoin een goede optie voor Sri Lanka om hun financiële crisis aan te pakken. De miljardair stelt dat de cryptocurrency een betrouwbare waardeopslag is, die niet afhankelijk is van wijzigingen in beleid van de regering of de centrale bank.
Tijdens de bijeenkomst wees Draper naar El Salvador. Dit land adopteerde Bitcoin als wettig betaalmiddel nadat de regering crypto omarmde om financiële inclusie en economische ontwikkeling te stimuleren.
Landen als Zimbabwe, Turkije en Venezuela zijn ook getuige van aanhoudende financiële crises. Ze lijden aan hyperinflatie en als gevolg daarvan wenden hun burgers zich steeds meer tot cryptocurrency als ruilmiddel en waardeopslag.
Volgens Draper is Bitcoin een van de essentiële instrumenten voor de mensheid om financiële crises te boven te komen. Hij is van mening dat beleggers moeten blijven zoeken naar kansen door rechtstreeks te investeren in Bitcoin en de onderliggende blockchain-technologie.
De Bitcoin koers stijgt hard en is weer boven de $98.000. De all-time high én magische grens van $100.000 liggen weer voor het grijpen.
Volgens Kevin Svenson kan deze ontwikkeling de Bitcoin koers naar 100.000 dollar brengen de komende weken.
Bitcoin zou binnenkort met minimaal 25% kunnen dalen, zo waarschuwt een gerespecteerde analist.
Een synthetische versie van Bitcoin maakte vannacht een bliksemcrash door naar 5.200 dollar. Wat is hier aan de hand?
XRP stijgt met 200% en presteert beter dan de bredere cryptomarkt. Ontdek waarom analisten optimistisch zijn en wat de toekomst brengt.
XRP koers stijgt 200% in november dankzij whales en groeiende futuresmarkt. Analisten voorspellen een koersdoel tot $15. Ontdek meer!