Cryptocurrency

Cryptocurrency

94% van investeerders India kochten crypto voor opheffing ban

De cryptocurrency markt in India heeft in de afgelopen weken een enorm goede tijd meegemaakt. Dit komt uiteraard mede door de opheffing van de ban op de handel van cryptocurrency. Uit resultaten van een enquête blijkt dat 94% van de Indiërs voor het verbod echter al 1 of meerdere cryptocurrencies hadden aangeschaft.


Resultaten enquête

De enquête is door het peer-to-peer (P2P) platform voor digitale valuta’s ‘Paxful’ uitgevoerd. In deze enquête zijn personen van 18 tot en met 55 jaar oud ondervraagd. Een eis om aan de enquête deel te nemen was dat de respondenten kennis hadden van digitale valuta’s.

Uit de enquête komt naar voren dat India een slapende reus van de industrie is en dat de Aziatische natie in potentie wereldwijde leider zou kunnen worden van deze relatief nieuwe investeringsmogelijkheid. Wat nog meer opviel in de enquête was dat 75% van de respondenten eerder al had geïnvesteerd in cryptocurrencies. Hierdoor is duidelijk geworden dat de industrie in het land zeker niet uitgestorven was als gevolg van het verbod.

Van de respondenten heeft 56% aangegeven dat ze in 2018 en 2019 een investering hebben gedaan. 25% heeft aangegeven dat zij dit in 2016 of 2017 heeft gedaan. Slechts een kleine 6% heeft aangegeven voor het eerst in cryptocurrency te hebben geïnvesteerd na de opheffing van het verbod.

Ook geloven veel Indiërs in de toekomst van de industrie. Zo gelooft 44% van de respondenten dat ze een sleutelrol spelen bij de digitalisering van de betalingen in India. Ook gelooft een groot gedeelte van de respondenten dat deze technologie kan bijdragen aan het laten groeien van het aantal banen in het land.

De respondenten vonden vooral de overboeking van crypto’s eenvoudig en veilig. Ook speelt de verbeterde privacy en beveiliging een rol in het gebruik hiervan. Tot slot zijn de lage transactiekosten ook nog een belangrijke factor.


Regelgeving

Er mist echter nog een volledige regelgeving in het land, net zoals in veel andere landen het geval is. Volgens de Indiërs zal een regelgeving de industrie heel goed doen. Hierop wezen zij al op de al verbeterde KYC-programma’s en het hebben van een consistent kader voor alle wettelijke vereisten. Dit zijn volgens de Indiërs momenteel de twee belangrijkste factoren om de industrie te doen laten groeien.

Alhoewel de vooruitzichten in het land erg positief zijn, zijn er momenteel nog wel gebieden die moeten worden aangepakt zodat bijvoorbeeld Bitcoin (BTC) mainstream kan worden. Paxful heeft een grote rol gespeeld en zal dit in de toekomst ook vervolgen. Nu werkt het bedrijf samen met mediaplatforms en influencers om de massa voor te lichten over wat te komen staat.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten