Nasdaq Logo on Office
Bitcoin

Optiehandel komt naar Bitcoin ETF’s: Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Nasdaq toestemming gegeven om opties te verhandelen op het iShares Bitcoin Trust van Blackrock. Dit betekent dat investeerders binnenkort opties kunnen verhandelen voor het grootste Bitcoin ETF ter wereld. De grote vraag is wat voor impact dit zal hebben op de koers van Bitcoin (BTC).

Wat houden opties in?

Opties zijn derivaten waarmee investeerders de mogelijkheid krijgen om Bitcoin te kopen (call-opties) of te verkopen (put-opties) tegen een vooraf bepaalde prijs op een later tijdstip. Dit biedt beleggers meer flexibiliteit en risico-beheersing. Julio Moreno, hoofd onderzoek bij CryptoQuant, ziet dit als een versterking van de positie van Bitcoin ETF’s als investeringsmiddel.

“Beleggers kunnen nu putopties kopen als ze verwachten dat Bitcoin in prijs zal dalen. Dit kan met minder kapitaal en lagere kosten dan een shortpositie op de futuresmarkt.”

Jeff Park, analist bij Bitwise, is eveneens enthousiast en voorspelt dat deze ontwikkeling de Bitcoin-markt exponentieel zal laten groeien en de volatiliteit kan doen toenemen.

Dit is zonder twijfel de grootste stap voorwaarts voor de cryptomarkt.

Gevolgen voor de markt

James Butterfill van CoinShares verwacht dat de introductie van opties op de lange termijn de volatiliteit van Bitcoin zal afvlakken, omdat beleggers hiermee gerichter kunnen inspelen op prijsbewegingen en risico’s beter kunnen managen.

Bullish vooruitzichten voor Bitcoin

Ondanks verdeeldheid over de effecten, lijkt één ding zeker: de komst van opties zal de liquiditeit in de Bitcoin-markt vergroten, waardoor meer investeerders de markt kunnen betreden. Dit kan het totale handelsvolume doen stijgen. Sommige analisten waarschuwen echter voor een toename van ‘paper Bitcoin’, wat de daadwerkelijke prijs mogelijk kan onderdrukken.

De exacte startdatum van de optiehandel is nog niet bekend, maar de verwachting is dat deze spoedig zal beginnen. Ook andere Bitcoin ETF’s zullen waarschijnlijk snel toestemming krijgen voor het verhandelen van opties.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Matt Hougan: “Amerikaanse financiële adviseurs omarmen crypto steeds meer”
Zorgt China voor een nieuwe Bitcoin all-time high?
Bitcoin ETF’s halen $1,2 miljard op in beruchte septembermaand
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform