Exchange Nieuws

Aandeel Coinbase steeg al met ruim 85 procent in 2023

Het is niet alleen maar Bitcoin wat de klok slaat in 2023, want ook de industrie om de digitale munt heen profiteert van de koersstijgingen van de afgelopen maanden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het aandeel van Coinbase, dat sinds de start van 2023 al op een plus van ruim 85 procent staat,

Koersprestaties Coinbase. Bron: Tradingview.com

Beter dan Bitcoin

Waar de Bitcoin koers het tot nu toe moet doen met een stijging van ‘slechts’ 55 procent in 2023, staat Coinbase dus op een plus van 85 procent. Daarmee doet de Amerikaanse beurs het ook een stuk beter dan het Braziliaanse Nubank, waar de investeringslegende Warren Buffet zijn geld op inzette.

In juli van het jaar 2021 en februari 2022 kocht Buffet met zijn investeringsfirma Berkshire Hathaway voor een totaalbedrag van 1,5 miljard dollar aandelen in het Braziliaanse Nubank.

Dit nieuws kwam destijds als een grote verrassing, omdat Buffet bekendstaat als iemand die helemaal niets met crypto heeft. In mei 2022 deelde Nubank dat het 1 procent van zijn assets in Bitcoin zou aanhouden.

“Deze beslissing komt voort uit het geloof van het bedrijf in het huidige en toekomstige potentieel van Bitcoin om de financiële wereld op zijn kop te zetten”, zo sprak Nubank op dat moment. Ondanks de koersdalingen van de bank in 2022 verkocht het Berkshire Hathaway van Buffet geen enkel aandeel in Nubank.

Cathie Wood zet in op Coinbase

Cathie Wood, de CEO van Ark Invest, zet al gedurende een lange periode vol in op Coinbase. Hoewel de omzet van het Amerikaanse beursplatform in 2022 met 57 procent daalde, is het aandeel nu dus aan een wederopstanding begonnen.

Het Ark Invest van Cathie Wood lijkt zich niets van de omzetproblemen aan te trekken en blijft gulzig investeren in het beursplatform. Ongeveer 30 procent van alle aankopen van haar fondsen betroffen aandelen van Coinbase in 2023.

Als gevolg daarvan is Coinbase op dit moment de op vier na grootste holding van Ark Invest. In totaal heeft de investeringsfirma voor 670 miljoen dollar aandelen van Coinbase op de balans staan.

Exchange nieuws

Binance lanceert onbekende altcoin op platform
BUSD-stortingen en opnames via OCBS op Binance.US opgeschort
Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden