Amerika, wall street
Bitcoin

Aandelen Bitcoin-bedrijven schieten omlaag op laatste handelsdag 2023

De aandelen van grote aan Bitcoin gelieerde bedrijven vielen op de laatste handelsdag met gigantische percentages omlaag. Volgens een bekende analist ging het echter om een “gezonde terugval.” Op basis van de data van Google Finance kunnen we zeggen dat Bitcoin miners het hardste zijn geraakt. Marathon Digital verloor 16,6 procent, Riot Platforms 12,1 procent en Hut 8 gings zelfs met 17,3 procent onderuit.

Bitcoin-bedrijven in de problemen

MicroStrategy (MSTR) viel met 5,4 procent omlaag naar het niveau van 631,6 dollar. Ook Coinbase, dat in 2023 met 400 procent steeg, ging met 6,6 procent onderuit naar 173,9 dollar en viel in de na-handel met nog eens 1,25 procent omlaag naar 171,7 dollar.

Vandaag kan weleens een betere dag worden voor deze aandelen, omdat de Bitcoin koers is geëxplodeerd en momenteel zelfs op het niveau van 45.200 dollar handelt.

Zodoende kunnen deze aandelen zich waarschijnlijk opmaken voor een gigantische koersexplosie bij de opening van de markt.

Markus Thielen, het hoofd van de onderzoeksafdeling van Matrixport, zag de koersdalingen voor deze aandelen aan het einde van het jaar aankomen. “We waarschuwden investeerders dat deze aandelen hun eerlijke waarde ten opzichte van Bitcoin afgelopen week bereikten of zelfs overgewaardeerd waren.”

Beter dan Bitcoin

Over het jaar 2023 presteerden de meest aandelen van Bitcoin-gerelateerde bedrijven beter dan de digitale munt zelf.

Waar Bitcoin een stijging van 152 procent mocht opschrijven, is er een gigantische lijst met partijen te vinden die beter scoorden het afgelopen jaar.

Coinbase, MicroStrategy, GBTC, Riot Platforms, Marathon Digital en nog veel meer bedrijven scoorden een hoger rendement dan Bitcoin zelf.

Vergeet echter niet dat ze ook een veel hoger risico met zich meebrengen. Zij zijn namelijk niet alleen afhankelijk van de Bitcoin koers, maar ook van de manier waarop ze zich positioneren ten opzichte van de concurrentie.

Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Correctie naar $60.000: Waarom experts geloven in een sterk Bitcoin-herstel
PayPal CEO ziet grote toekomst voor crypto-betalingen
Bitcoin ETF van BlackRock vestigt zich als een van de meest succesvolle fondsen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform