Coinbase Exchange
Exchange

Aandelen van Coinbase +50% gestegen sinds ze door de SEC aangeklaagd zijn

Hoewel Coinbase, de populaire Amerikaanse cryptocurrency-exchange, momenteel geconfronteerd wordt met een rechtszaak in de Verenigde Staten wegens vermeende schending van effectenregels, hebben de aandelen van het bedrijf recentelijk een stijgende trend laten zien.

Waarde gestegen naar bijna $79

Sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak heeft aangespannen tegen Coinbase (COIN) wegens vermeende ongeregistreerde effecten, is de waarde van het aandeel met meer dan 50% gestegen.

Volgens gegevens van TradingView is de waarde van Coinbase-aandelen gestegen van ongeveer $52 op 6 juni tot $78,7 op 7 juli, wat overeenkomt met een stijging van circa 51%. In de afgelopen 6 maanden is het aandeel zelfs met ongeveer 133% gestegen, terwijl de jaarlijkse groei ongeveer 50% bedraagt.

Aandelen mogelijk verder omhoog

Alhoewel leidinggevenden van Coinbase regelmatig hun COIN-aandelen verkopen, hebben sommige grote COIN-houders ervoor gekozen om hun posities vast te houden.

Volgens de portfolio-updates van ARK Invest, de investeringsmaatschappij van Cathie Wood, heeft het bedrijf sinds de aankoop van nog eens 400.000 aandelen Coinbase in juni geen enkele COIN-transactie uitgevoerd. Dit weerspiegelt het standpunt van Wood dat Coinbase-aandelen nog meer potentieel hebben, aangezien ze verwacht dat het COIN-aandeel in lijn zal stijgen met Bitcoin.

Op 19 juni herhaalde de CEO van ARK Invest haar vertrouwen in de toekomstige waarde van Bitcoin door te stellen dat ze gelooft dat de prijs van één Bitcoin op een dag $1 miljoen zal bereiken.

Exchange nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Changpeng Zhao definitief verbannen van Binance na schikking met Amerikaanse Justitie
Binance-topman vast in Nigeria: “Waarom doen jullie mij dit aan?”
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?