Sam Bankman Fried (SBF)
Regulatie

Aanklagers van SBF laten waarschijnlijk aanklacht wegens campagnedonatie vallen

Men verwacht dat de aanklagers in de Verenigde Staten (VS) de aanklacht zullen laten vallen tegen Sam Bankman-Fried (SBF), de mede-oprichter van FTX. Hij werd eerder beschuldigd van samenzwering om onwettige campagnebijdragen te leveren.

Eerder ging Bahama’s niet akkoord met uitlevering

Op 26 juli schreef de Amerikaanse advocaat Damian Williams in een brief aan rechter Lewis Kaplan van de districtsrechtbank dat de regering van de Bahama’s had meegedeeld dat ze niet akkoord ging met de uitlevering van Bankman-Fried op basis van de aanklacht. Hierdoor zouden de aanklagers de zaak niet voor de rechter brengen.

“In de brief werd vermeld dat de Bahama’s geen voornemen hadden om de verdachte uit te leveren met betrekking tot de campagnebijdragen,” meldde Williams. “In overeenstemming met hun verdragsverplichtingen jegens de Bahama’s, heeft de regering geen intentie om de aanklacht over de campagnebijdragen te vervolgen.”

Totaal 13 aanklachten tegen SBF

Sam Bankman-Fried wordt geconfronteerd met in totaal 13 aanklachten. In december werden acht aanklachten onthuld, waarvan er één aanklacht nu door de regering wordt ingetrokken. In februari en maart 2023 werden nog eens vijf nieuwe aanklachten toegevoegd ter vervanging van sommige bestaande aanklachten.

De aanklachten zijn opgesplitst in afzonderlijke processen die gepland staan voor oktober 2023 en maart 2024, omdat de openbare aanklagers ontheffing hebben gevraagd aan de Bahamaanse autoriteiten om Bankman-Fried te berechten voor de vijf nieuwe aanklachten die na zijn uitlevering zijn toegevoegd.

Na het intrekken van één aanklacht zal de voormalige FTX-chef nog steeds 12 aanklachten overhouden, waaronder verschillende beschuldigingen van fraude en samenzwering van fraude, het witwassen van geld en het omkopen van Chinese functionarissen. Bankman-Fried heeft pleit niet schuldig op alle aanklachten.

Tijdens een hoorzitting op 26 juli verzochten openbare aanklagers om de intrekking van de borgtocht van Bankman-Fried, omdat hij ervan werd beschuldigd de voormalige CEO van Alameda Research, Caroline Ellison, te intimideren en haar privédagboeken naar The New York Times te lekken in een poging haar publiekelijk in diskrediet te brengen.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?