Bitcoin

Aantal Bitcoin ATM’s neemt steeds verder toe

Cryptocurrencies hebben in de afgelopen jaren steeds meer tractie gekregen in de wereldwijde markten, waardoor steeds meer mensen met onder andere Bitcoin (BTC) zijn gaan handelen. Dit toenemende aantal cryptocurrency-gebruikers heeft ertoe geleid dat het aantal Bitcoin-automaten wereldwijd snel toenemen.


Plannen voor 2020

Naar verluidt is het aantal Bitcoin-geldautomaten bijna 70% gestegen in vergelijking met vorig jaar. Sterker nog, begin 2017 waren er nog slechts 986 Bitcoin-geldautomaten beschikbaar. Eind 2017 was dit aantal gestegen tot circa 1.930 Bitcoin-ATM’s, een enorme groei van ruim 100%. In de twee jaar hierna neemt het aantal Bitcoin-geldautomaten nog verder toe naar circa 5.560 BTC-ATM’s wereldwijd, bijna 6 keer zoveel dan in 2017.

In 2020 zijn naar verluidt al bijna 1.800 nieuwe BTC-ATM’s geplaatst, waardoor de trend ook in tijden van Corona zich voort lijkt te zetten.


Meeste ATM’s in de VS

In de VS worden de meeste Bitcoin-ATM’s geplaatst. Zo zijn er momenteel circa 5.575 Bitcoin-ATM’s geplaatst op de Amerikaanse markt, bijna 75% van alle Bitcoin-geldautomaten ter wereld op dit moment. In Chicago, Los Angeles, Detroit en New York zijn de meeste van deze ATM’s geplaatst.

Hierna volgen Canada, met 768 Bitcoin-ATM’s, Engeland met 301 Bitcoin-ATM’s en Oostenrijk met 137 Bitcoin-ATM’s. Naar verluidt bezit de top 10 toonaangevende markten circa 95% van alle wereldwijde Bitcoin-ATM’s.


Twee types en statistieken

Eigenlijk zijn er twee soorten van Bitcoin-ATM’s die momenteel geplaatst worden. Zo is er een soort basisversie en een complexe versie. Met de basisversie kunnen gebruikers eenvoudig Bitcoins kopen, maar wel enkel Bitcoins. Met de complexe versie kunnen gebruikers ook andere cryptocurrencies kopen én verkopen.

Naar verluidt is Genesis Coin op dit moment de toonaangevende fabrikant van Bitcoin-ATM’s. Het bedrijf heeft een marktaandeel van bijna 34%, met momenteel ruim 2.490 Bitcoin-ATM’s wereldwijd. General Bytes is na Genesis Coin de grootste BTC-geldautomaten fabrikant met circa 30,6% van de markt en in totaal circa 2.200 Bitcoin-ATM’s.


Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom