Bitcoin whale
Bitcoin

Aantal Bitcoin whales op hoogste punt in jaren: all-time high op komst?

Het aantal Bitcoin (BTC) whales – de grootste bezitters uit het ecosysteem – is gestegen naar zijn hoogste punt in bijna vier jaar tijd. Dit is een hoopvolle ontwikkeling omdat historisch gezien stijgingen in het aantal whales gepaard gingen met prijsstijgingen.

Grote spelers zijn nu eenmaal in staat om de markt te beïnvloeden. Niet voor niets dat hun on-chain activiteit zo nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

1.678 Bitcoin whales

André Dragosch, Europees onderzoekshoofd bij Bitwise, deelde gisteren een interessante grafiek van crypto-analysebureau Glassnode. Hieruit bleek dat het aantal Bitcoin whales is gestegen tot het hoogste niveau sinds januari 2021. Dat is maar liefst 45 maanden geleden.

Bitcoin whales zijn walletadressen die ten minste 1.000 Bitcoin bezitten. Tegen de huidige Bitcoin koers vereist dit een investering van ruim $27 miljoen. 

Volgens de laatste gegevens zijn er momenteel 1.678 entiteiten die als whales worden beschouwd. Aan het begin van het jaar waren dit er nog minder dan 1.500, wat een significante stijging weerspiegelt. Gedurende de eerste maanden van het jaar, toen de Bitcoin koers als een raket de lucht in schoot, is het aantal whales het meest gestegen.

Maar de afgelopen weken gaat het wederom hard. Dit getuigt van het vertrouwen dat grote investeerders hebben in toekomstige prijsstijgingen. Het grote geld wordt vaak aangeduid als het “slimme geld” op de financiële markten, en dat is niet zonder reden.

Whales zijn minder geneigd om te reageren op kortetermijnschommelingen, in tegenstelling tot veel retail-investeerders. Zij handelen op basis van hun langetermijnvisie en kunnen door de omvang van hun investeringen invloed uitoefenen op de Bitcoin koers.

Retail-investeerders raken vertrouwen kwijt

Terwijl whales al het hele jaar accumuleren, is  het vertrouwen bij veel retail-investeerders de afgelopen maanden gekelderd. Aangezien de bullmarkt nog steeds niet van de grond is gekomen, lijken veel alledaagse investeerders hun hoop te hebben verloren. 

Analysebedrijf CryptoQuant bevestigt dit. De afgelopen 30 dagen hebben retail-investeerders slechts 1.000 Bitcoins verzameld, wat door de analisten als ‘’een historisch traag tempo’’ wordt omschreven. 

Sinds het begin van het jaar hebben retail-investeerders 30.000 Bitcoins geaccumuleerd, terwijl de whales 173.000 Bitcoins hebben toegevoegd aan hun bezittingen. Zij lijken zich, in tegenstelling tot veel onervaren investeerders, niet druk te maken over de komst van een nieuwe bullmarkt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers herstelt sterk, maar moet dit cruciale niveau doorbreken voor verdere stijging
Bitcoin ETF’s herstellen met $192 miljoen instroom: koers breekt $67.000
Peter Todd, genoemd als Satoshi Nakamoto, duikt onder na HBO-documentaire
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk