Bitcoin transactie
Bitcoin

Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar

Het aantal nieuwe Bitcoin (BTC) wallets, een belangrijke metriek voor de adoptie van het decentrale crypto netwerk, is gedaald tot het laagste niveau sinds 2018. Dit terwijl slechts een halfjaar geleden het aantal nieuw gecreëerde wallets nog dicht bij een recordhoogte stond. Waarom is de interesse in Bitcoin zo sterk afgenomen sindsdien?

BTC wallets dieptepunt

Uit data van The Block blijkt dat het Bitcoin netwerk de afgelopen week dagelijks gemiddeld zo’n 275.000 nieuwe wallets verwelkomde. Zoals gezegd is dit het laagste niveau in maar liefst 6 jaar tijd.

Al geruime tijd worden er steeds minder nieuwe Bitcoin-wallets in het leven geroepen. Halverwege september vorig jaar stond de metriek nog op een van zijn hoogste niveaus ooit; destijds werden er elke dag gemiddeld zo’n 625.000 nieuwe wallets aangemaakt. Sindsdien is het echter alleen maar bergafwaarts gegaan.

Inmiddels is het aantal nieuwe wallets mijlenver verwijderd van de gloriedagen van september vorig jaar. Om precies te zijn worden er nu dagelijks grofweg 56 procent minder wallets aangemaakt.

Er kan gewezen worden naar verschillende factoren als verklaring voor de forse afname. Allereerst was er in september vorig jaar nog veel hype vanwege de Bitcoin halving die steeds dichterbij kwam.

Daarnaast genoot Bitcoin destijds van veel belangstelling omdat het zo goed als zeker leek dat de Amerikaanse spot Exchange-Traded Funds binnen enkele maanden goedgekeurd zouden worden. Tot slot zorgden verschillende ontwikkelingen binnen het ecosysteem, zoals de eerdere komst van Ordinals, voor veel nieuwe gebruikers op het netwerk.

BTC koers klimt uit zijn dal, volgt het aantal adressen?

De Bitcoin koers is de afgelopen week flink omhoog geschoten dankzij gunstige inflatiecijfers in de Verenigde Staten. Gisteren werd de week afgesloten met een zogeheten bullish engulfing candle, wat simpelweg betekent dat de recente groene kaars groter is dan de rode kaars van een week eerder. Dit bullish patroon wijst op een mogelijke trendommekeer. 

Of er definitief een punt achter de wekenlange correctie kan worden gezet is natuurlijk allesbehalve een zekerheid. Mocht bitcoin weer richting zijn all-time high bewegen dan zullen waarschijnlijk ook meer mensen een eigen wallet aanmaken. Hoe hoger de prijs, hoe groter de interesse in ‘s werelds grootste cryptocurrency.

Op het moment van schrijven is de BTC koers in gevecht met de $67.000. Om de recordprijs van bijna $74.000 te evenaren, dat halverwege maart werd bereikt, zal BTC nog zo’n 10 procent moeten stijgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken