Bitcoin donatie
Nieuws

Aantal Bitcoin-wallets daalt met 672.510 binnen 30 dagen

Het aantal adressen op de blockchain met Bitcoin is de afgelopen maand gedaald, zo blijkt uit de data van Santiment. Hoewel het daarmee klinkt alsof de adoptie van Bitcoin afneemt, concluderen ze bij Santiment dat het gaat om een positieve ontwikkeling.

Positieve ontwikkeling?

Op 18 juli deelde Santiment op Twitter dat het aantal adressen met Bitcoin met 672.510 stuks gedaald is de afgelopen maand. Volgens hen betekent deze ontwikkeling dat sommige handelaren verwachten dat de all-time high van maart ook daadwerkelijk de top was voor Bitcoin.

“Als we grote liquidaties als deze zien, dan is de kans op een verlengd herstel alleen maar groter”, aldus Santiment.

Wat opvalt is dat de grafiek van Santiment nog geen herstel laat zien in het aantal wallets, terwijl de Bitcoin koers op dit moment explodeert. Vanaf de bodem van 53.500 dollar is Bitcoin al ruim 10.000 dollar gestegen.

Je zou verwachten dat mensen op die momenten juist weer aan boord springen, uit angst dat de Bitcoin koers daarna meteen doorschiet naar nieuwe all-time highs. Een grappig feit is dat het gaat om de grootste daling van het aantal Bitcoin holders sinds september/oktober 2023, het moment voordat de bullrun begon.

Whales kopen stevig in

Ki Young Ju schildert een meer bullish plaatje voor ons. Hij constateert dat whales, mensen met meer dan 1.000 Bitcoin, een totaal van 1,45 miljoen Bitcoin aan hun holdings toevoegden dit jaar.

Hierbij geeft hij echter aan dat ook de ETFs onder deze statistiek vallen. Zo zorgt dit wellicht niet voor een heel eerlijk beeld, maar het blijft een gigantische explosie. Vergeet ook niet dat er uiteindelijk maar 21 miljoen Bitcoin in omloop komen.

Je zou dus verwachten dat er op dit tempo ergens tekorten moeten ontstaan. Dat is de supply shock waar Ki Young Ju het eerder dit jaar over had. “In 2021 stroomde er ongeveer 70.000 Bitcoin per jaar naar deze wallets; nu gaat het om 100.000 Bitcoin per week. Ik herhaal. 100.000 Bitcoin per week.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?