Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Aave bereikt hoogste punt in twee maanden tijd

Aave (AAVE) heeft in de afgelopen 24 uur een enorme toename in vraag gezien. De altcoin is hierdoor in 24 uur tijd met ruim 15% gestegen. Dit nadat diverse handelaren hun betrokkenheid bij Bitwise Investment’s opkomende institutioneel gerichte investeringstak beoordeelden.


Bitwise wil investeren in Aave

Bitwise Investment’s, dat in San Fransisco gevestigd is, is een vermogensbeheerderbedrijf. Zij hebben nu aangekondigd dat zij van plan zijn om in Aave te investeren, om zijn ‘Bitwise Aave Fund’ mee te ondersteunen. Dit fonds is opgericht om een brug te slaan tussen geaccrediteerde investeerders en de opkomende DeFi-sector. De informatie directeur van Bitwise, Matt Hougan, zei hierover het volgende:

“Er is een groeiende vraag van financiële adviseurs, hedgefondsen, instellingen en andere professionele beleggers naar blootstelling aan de snelgroeiende DeFi-markten. Onze beleggingsproducten geven professionele beleggers op een eenvoudige manier toegang tot wereldwijde DeFi-markten.”

Als gevolg van deze aankondiging steeg de prijs van Aave naar een hoogte van $372,71. Deze prijs werd het laatst gezien op 9 juni 2021. Inmiddels is de prijs iets teruggezakt naar ruim $303 op het moment dat dit artikel gepubliceerd is.


Groei DeFi-sector & Aave

Deze recente opwaartse trend heeft ervoor gezorgd dat Aave’s jaarwinst tot nu toe meer dan 320% bedragen heeft. Dit lijkt te bevestigen dat de wereldwijde DeFi-sector opkomend is. Aave maakt het op zijn beurt voor zijn gebruikers mogelijk om rente te verdienen op deposito’s en om activa te lenen met een stabiele of variabele renteoptie.

Tevens maakt het protocol ook ‘flash-leningen’ mogelijk. Hierbij kunnen gebruikers geld lenen voor superkorte looptijden, zonder hiervoor eerst onderpand te hoeven verstrekken.

Houders van Aave kunnen het ecosysteem van het protocol besturen. Via voorstellen en stemmen kunnen beslissingen genomen worden over nieuwe toevoegingen, functies en activa aan het protocol. Bovendien brandt een voorgeprogrammeerd algoritme Aave op basis van de vergoedingen die door het protocol worden verdiend, waardoor het token op de lange termijn schaars blijft. Hiermee kan het protocol heel aantrekkelijk zijn voor onder andere blockchain-ontwikkelaars. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stap voor Aave precies zal gaan zijn.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten