Bitcoin analyse
Bitcoin

Activiteit op het Bitcoin netwerk op de lange termijn nog altijd groeiende

Het mag op dit moment dan een bearmarkt zijn, maar dat betekent natuurlijk niet dat Bitcoin meteen overleden is. Dat hoor je soms nog weleens in de mainstream media, maar de feiten liegen er niet om. Het huidige gemiddelde aantal transacties per dag ligt ongeveer op het gemiddelde dat we tijdens de all-time high van 2017 bereikten.

Niks aan de hand

Als je naar de bovenstaande grafiek kijkt, dan zie je duidelijk dat de adoptie van Bitcoin ook op dit vlak nog gewoon in de lift zit. Zeker als je bedenkt dat we nu ook het Lightning Network erbij hebben. Als jij een transactie op het Lightning Network doet, dan wordt deze natuurlijk niet geregistreerd op de blockchain. Wat dat betreft is het bijzonder om te zien dat het aantal transacties op dagelijkse basis nog altijd in een opwaartse trend zit.

Op dit moment gebruiken de meeste mensen Bitcoin nog vooral als spaarmiddel en zitten er ook nog eens veel mensen exclusief bij een beursplatform. Zij houden hun Bitcoin niet eens aan in eigen wallets en doen dus officieel gezien helemaal geen transacties. Het zou een goede zaak zijn als dat verandert en mensen er steeds meer voor kiezen om hun Bitcoin volledig in eigen beheer te nemen.

Angst in de markt

Ondanks het feit dat de activiteit op de blockchain nog redelijk te noemen is als je kijkt naar het grote plaatje, zit er behoorlijk wat angst in de markt. Op zich is dat niet vreemd, als je bedenkt dat Bitcoin ruim 75 procent van zijn all-time high van 69.000 dollar afzit. Het is geen lekker jaar geweest voor Bitcoin en de Fear & Greed Index die momenteel op ongeveer 25/100 ligt, geeft aan dat niemand zich momenteel echt goed voelt in de markt.

De onzekerheid heerst nog altijd na een jaar van ellende en niemand durft met zekerheid te zeggen dat we de bodem al gehad hebben. Iedere keer weer dachten we dat de bodem inmiddels achter de rug was en dan gebeurde er weer iets naars. Wie had bijvoorbeeld de implosie van FTX zien aankomen. Dat kwam praktisch voor iedereen uit de lucht vallen en dat had geen fraai effect op de koers.

Bitcoin nieuws

Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?