Bitcoin (BTC) Whale
Bitcoin

Activiteit van Bitcoin whales lijkt een bullmarkt te signaleren

De CEO en mede-oprichter van het on-chain analysebedrijf CryptoQuant zegt dat Bitcoin whales nog altijd in de “risk-on modus” zitten, wat volgens hem een signaal is voor een bullmarkt. Het gaat om de analist Ki Young Ju, die met zijn 327.800 volgers op Twitter (of X) deelt dat Bitcoin whales in toenemende mate actief zijn in één gebied van de markt.

“Bitcoin whales zijn nog steeds in de risk-on modus en sturen Bitcoin richting de derivatenbeurzen”, aldus Ki Young Ju.

Whales zijn bullish

Dat whales in toenemende mate Bitcoin richting de derivatenbeurzen sturen is een positief teken. Hiermee sturen ze de Bitcoin namelijk van de spotbeurzen naar een platform waarop ze meer risico kunnen nemen.

Hieruit blijkt dus dat ze bereid zijn om meer risico te nemen en dat is over het algemeen een bullish signaal.

Zodra de indicator in de bovenstaande grafiek van Ki Young Ju boven het 90-daagse bewegende gemiddelde van dezelfde indicator komt (zoals nu het geval is) dan zit Bitcoin vrijwel altijd in een bullmarkt.

Een vergelijkbaar patroon zagen we in 2017 en de periode van 2019 tot 2021. Als de indicator onder zijn 90-daagse bewegende gemiddelde dipt is er over het algemeen sprake van een bearmarkt voor de digitale munt.

Krijgen we een bullmarkt?

Op dit moment is het nog zeer de vraag wanneer de bullmarkt precies start en OF we überhaupt wel een nieuwe bullmarkt krijgen. Zekerheid bestaat immers niet in de financiële wereld en zeker niet als het om Bitcoin gaat.

Momenteel lijkt er in ieder geval weinig sprake van een bullmarkt, omdat de koersen al maanden zijwaarts bewegen. Het lukt de bulls maar niet om het positieve momentum echt te herpakken.

Tegelijkertijd begint ook de puf bij de bears er een beetje uit te raken en valt de verkoopdruk langzaam weg. Dat is een positief signaal richting 2024, het jaar waarin de volgende Bitcoin halving op het programma staat en we mogelijk ook de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF krijgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen