Ripple

Advocaat geeft verwachte tijdlijn voor Ripple-rechtszaak weer

In de afgelopen weken heeft XRP goede prestaties geleverd, mede dankzij de positieve beweging van Bitcoin (BTC). Ondanks enkele belangrijke overwinningen voor Ripple in de lopende rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), stelt de pro-XRP advocaat John Deaton dat het nog een lang proces kan zijn voordat een definitief oordeel wordt bereikt.

Schikkingsgesprekken en potentiële gevolgen in de Ripple-SEC zaak

Deaton is van mening dat een schikking tussen Ripple en de SEC onwaarschijnlijk is en suggereert dat er tot nu toe geen serieuze schikkingsgesprekken tussen de partijen hebben plaatsgevonden. Rechter Analisa Torres heeft beide partijen echter tot 9 november de tijd gegeven om met elkaar in gesprek te gaan. Als de SEC besluit in beroep te gaan, kan dit proces volgens John een heel jaar in beslag nemen.

Daarbij kan de fase waarin de straf of boete wordt vastgesteld, nadat er een besluit is genomen over de schuld of onschuld van Ripple, aanzienlijke vertraging oplopen. De afhandeling van deze fase vereist zo’n grondige aanpak dat het bijna als een aparte rechtszaak kan worden beschouwd. Deaton gelooft dat Ripple succesvol zou kunnen zijn in het verminderen van de potentiële boete van $770 miljoen door bepaalde transacties en kosten te betwisten.

Uitslag Coinbase rechtszaak cruciaal

De advocaat ziet een mogelijke koppeling tussen de tijdlijn van de Ripple-zaak en een andere cruciale rechtszaak: die van Coinbase. Afhankelijk van de uitkomst van Coinbase’s verzoek tot verwerping, kan de SEC haar strategie heroverwegen. De hoorzitting voor het verzoek van Coinbase staat gepland voor 17 januari 2024. Een uitspraak wordt tussen 60 en 120 dagen daarna verwacht. De uitkomst van de Coinbase-zaak kan invloed hebben op de timing van de Ripple-zaak, wat zou kunnen leiden tot een eindoordeel aan het eind van de zomer van 2024.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Is de juridische strijd tussen Ripple en de SEC voorbij?
Gedurfde Prognose van Analisten: XRP Prijs Kan Stijgen tot $50 in 2024
Ripple en SEC kunnen XRP-rechtszaak vandaag nog schikken
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen