Bahamas
Regulatie

Advocaat-generaal van Bahama’s verdedigt werkwijze van zijn land rondom FTX debacle

Het omvallen van FTX is geen reclame voor de Bahama’s. Veel mensen zullen nu wel twee keer nadenken voordat ze zaken doen met een partij uit dit land. Advocaat-generaal Ryan Pinder van de Bahama’s probeert de werkwijze van zijn land te verdedigen. “De Bahama’s is een land van wetten”, zo klinkt het in een 23 minuten durende toespraak.

Sam Bankman-Fried liked bericht

Opvallend is dat Sam Bankman-Fried het bericht van de Bahama’s op Twitter liked en retweet. In het commentaar onder de tweet van de Bahama’s begint dan ook meteen de speculatie over wat dit betekent. Kim Dotcom, een bekende ondernemer met ruim 1 miljoen volgers, heeft het idee dat Sam Bankman-Fried een deal heeft met de autoriteiten. Dat zou betekenen dat hij er zonder straf vanaf zou komen.

Het is te hopen dat dit niet waar is, want het zou voor de industrie geen goede zaak zijn als je hier zomaar mee kunt wegkomen. We moeten niet vergeten dat Sam Bankman-Fried met zijn acties meer dan 1 miljoen mensen binnen FTX raakte en in principe de hele industrie, omdat alle koersen sinds het omvallen van de beurs hard zijn gedaald.

“De Bahama’s handelde snel”

Als we de woorden van de advocaat-generaal van de Bahama’s mogen geloven, dan reageerde het land snel op de problemen bij FTX. Volgens Pinder werd de licentie van FTX Digital Markets meteen ingetrokken en werden er meteen curatoren aangesteld. Niet veel later werden de assets van FTX Digital Markets veiliggesteld namens en voor de gebruikers en crediteuren van FTX.

Spinder voelt zich genoodzaakt om deze samenvatting van de feiten te delen, omdat het verhaal de laatste weken voer voor speculatie is geworden. Dat heeft er uiteraard ook mee te maken dat er weinig tot geen duidelijkheid komt vanuit de Bahama’s.

Voor iemand die miljarden heeft ‘gestolen’ van zijn gebruikers, mag Sam Bankman-Fried nog wel heel lang vrij rondlopen op het eiland. Ergens is het vreemd dat een miljardenfraude op deze manier wordt behandeld, terwijl je gearresteerd zou worden als je in de Albert Heijn een zak M&Ms steelt.

Regulatie nieuws

Binance-oprichter CZ krijgt mogelijk tot 36 maanden gevangenisstraf voor witwassen
SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?