Ripple rechtszaak
Ripple

Advocaten schatten SEC’s beroepskans slechts tussen 3% en 14%

Nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de rechtszaak van april 2024 heeft stopgezet, zijn XRP-investeerders hoopvol gestemd. Advocaat Bill Morgan, die de zaak nauwgezet volgde, geeft de SEC slechts een minimale 3% kans om met succes in beroep te gaan. Een andere advocaat, is ook positief, maar ziet de slaagkans van de SEC wat hoger, namelijk 14,2%.

Bill Morgan deelde zijn visie op X, de opvolger van Twitter, in reactie op een bericht van Hogan. Morgan baseert zijn optimisme op het feit dat er geen duidelijke gronden zijn voor een beroep die in het voordeel van Ripple zouden zijn. Dit geldt in het bijzonder voor de ODL-verkopen (On-Demand Liquidity) die volgens hem niet aan minimaal twee criteria van de Howey-test voldoen, een test die bepaalt of iets als investering wordt beschouwd.

Een andere advocaat baseert zijn inschatting op overheidsstatistieken die het slagingspercentage van beroepszaken weergeven. Hij haalt hierbij rechtszaken aan die tussen 2011 en 2015 zijn gevoerd. Uit deze data concludeert hij dat de SEC een 14,2% kans heeft om in het beroep tegen Ripple te zegevieren.

Speculaties over SEC’s terugtrekking

Terwijl de crypto-gemeenschap in spanning wacht op een definitieve uitspraak, groeien de speculaties over waarom de SEC de aanklacht heeft geseponeerd. John Deaton, een bekende expert op dit gebied, ziet mogelijk een strategische zet van de SEC. Door de aanklacht te laten vallen, zou de SEC wellicht een versnelde beroepsprocedure in gang willen zetten.

Voordat dit echter gebeurt, betreden we eerst de boetefase. Dit is het moment waarop de rechtbank beslist over en uitvoering geeft aan de opgelegde boetes en sancties. Verwacht wordt dat onderhandelingen over boetes in verband met mogelijke onrechtmatige XRP-verkopen voor 9 november van start gaan.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Whales blijven XRP kopen: Accumulatie richting recordhoogtes
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13