aex groen
Aex, Beurs

AEX koers begint met stijging – nieuwe aanval op de all-time highs?

De AEX koers is vandaag met een stijging van ruim 0,5% aan de nieuwe week begonnen, nadat de Amerikaanse beurzen vrijdag sterk eindigden. Deze week komt daar waarschijnlijk de eerste renteverlaging van de Europese Centrale Bank (ECB) bovenop en ook met de economie van de Eurozone gaat het langzaam de goede kant op.

Nederlandse inkoopmanagers zijn bullish

Als we de inkoopmanagers van de Nevi PMI mogen geloven, dan staat de Nederlandse industrie er goed voor. Deze index kwam namelijk op het hoogste niveau in twee jaar tijd binnen (zie bovenstaande grafiek).

“Het grotere aantal nieuwe orders, de productiestijging en de banengroei hadden een positief effect op het cijfer in mei, terwijl de aanhoudende daling van de vorraad ingekocht materialen en de verbetering van de levertijden (wat wijst op een lagere werkdruk bij de leveranciers) opnieuw een negatieve impact hadden.”

Op dit moment is de kans bijna 100% dat de ECB donderdag de rente met 0,25% verlaagt van 4,50 naar 4,25% voor de Eurozone. Daarmee neemt het iets van druk weg op de economie en kan de groei van de afgelopen periode mogelijk een vervolg krijgen.

Voor de AEX is dit in ieder geval een goede ontwikkeling. Vergeet echter niet dat dit soort nieuwtjes al in de koers verwerkt zitten.

Alle ogen op GameStop?

Voor nu lijken alle ogen weer eens gericht op het Amerikaanse GameStop, de zogenaamde memestock die in 2020-2021 een astronomische stijging doormaakte. Nu is plotseling het brein achter de eerste koersexplosies van GameStop teruggekeerd en lijkt er een tweede deel van de GameStop Saga in de maak.

Het aandeel is in de pre-markt met bijna 80% gestegen en staat momenteel op een koers van $41,31. Dat kan weleens goed nieuws zijn voor memecoins, want veel analisten claimen dat de GameStop Saga van 2020-2021 de reden was dat munten als Dogecoin en Shiba Inu destijds zo goed presteerden.

Moeten we ons dan toch weer voorbereiden op een bullmarkt waarin memecoins de dienst uitmaken? En zit jij ook in GameStop of blijf je met dit soort gekkigheid liever aan de zijlijn?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers kan ondanks lage inflatie VS niet verder uitbreken
Tesla-investeerders klagen Elon Musk aan
AEX koers ‘crasht’ dankzij Amerikaanse inflatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken