crash
Aex

AEX koers daalt opnieuw, bullrun voorbij?

De AEX koers is vandaag opnieuw met een daling begonnen en is het positieve momentum even helemaal kwijt. Is dit dan het moment dat we weer een voorzichtige rotatie van aandelen naar Bitcoin zien?

AEX koersverloop 2024. Bron: Tradingview

Rotatie van aandelen naar Bitcoin?

De enorme hype rondom kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat aandelen dit jaar extreem populair zijn. Nvidia schoot met ruim 150% omhoog en ook de AEX staat, onder andere dankzij ASML, op een stijging van 17,46% voor dit jaar.

Nu lijkt de hype rondom kunstmatige intelligentie iets te gaan liggen of in ieder geval te consolideren. Kan dat een moment zijn waarop investeerders een deel van hun winsten overzetten naar bijvoorbeeld een investering als Bitcoin?

Bitcoin bereikte in maart zijn all-time high, maar kwam daarna in lastig vaarwater terecht. Sindsdien wist de digitale munt zijn bullish momentum niet meer te herpakken, terwijl de AEX en andere grote beursindices bleven stijgen.

Nu stagneren aandelen een beetje en kan het best zijn dat investeerders weer wat overstappen. Bitcoin pakte de afgelopen dagen immers een paar procent.

Inflatie in de Eurozone

Voor vandaag stonden ook nieuwe inflatiecijfers voor de Eurozone op het programma.

De eerste schatting van de kerninflatie (Core CPI) in de Eurozone viel met 2,9% wat hoger uit dan verwacht. We spreken over de kerninflatie als het gaat om de CPI minus de prijsstijgingen voor voedsel en energie.

Voedsel en energie zijn over het algemeen wat meer volatiel dan andere producten, waardoor het voor centrale banken beter werkt om de kerninflatie te nemen voor hun beleidsbeslissingen.

Nu valt die dus hoger uit, wat mogelijk van invloed kan zijn op het rentebeleid van de ECB als hier een trend ontstaat. Mogelijk dat de AEX daardoor wat onder druk staat vandaag.

Beurs nieuws

AEX koers gedaald, ondanks bullish inflatierapport uit Amerika
MicroStrategy kondigt aandelensplitsing van 10 tegen 1 aan
AEX koers opent met stijging en nadert zijn all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen