aex
Aex, Beurs

AEX koers groen in aanloop naar cruciale CPI-cijfers

De AEX koers kleurt vandaag groen. Met een stijging van 0,75% en 6,60 punten staat de beurs op 888 punten. Daarmee lijkt er niets aan de hand, maar de AEX heeft er dit jaar een stuk beter voorgestaan.

Belangrijke dagen voor de AEX

Vandaag is een belangrijke voor de AEX koers, omdat we weer gloednieuwe inflatiedata krijgen uit de Verenigde Staten. Onder andere de consumentenprijsindex (CPI) voor de maand augustus komt vandaag beschikbaar.

Voor de AEX zou het goed zijn als de inflatie volgens de verwachtingen (of het liefst iets lager) binnenkomt. Daarmee krijgt de Federal Reserve (de Amerikaanse centrale bank) nog meer ruimte om de rentes te verlagen tijdens de vergadering van volgende week.

De rentevergadering van 18 september belooft nu al een hele belangrijke te worden. Op die datum kan de Federal Reserve de toon zetten voor de rest van het jaar 2024. Kiezen ze voor een verlaging van 0,25% of gaan ze voor een significante verlaging van 0,50%?

Die vraag gaat volgende week beantwoord worden en daar spelen de CPI-cijfers van vandaag ook een grote rol in.

Het is maken of kraken voor de AEX

De komende weken kunnen weleens cruciaal worden voor de AEX koers. Na de fantastische all-time high van ongeveer 950 punten van juli 2024, is de beursindex gedaald naar een bodem van 840 punten tijdens de crash van 5 augustus.

Daarna wist de AEX zich weer te herstelle naar bijna 930 punten, maar inmiddels zijn we opnieuw gedaald en onder de 900 punten gekomen.

Daarmee lijkt de AEX een lagere bodem te maken, wat meestal een goed signaal is voor mensen die hopen op een vervolg van de bullmarkt. Nu is het echter zaak dat de AEX koers gaat klimmen en boven die vorige lokale high van ~925 punten kan komen.

Lukt dat? Dan is er een goede kans dat we in 2024 of begin 2025 weer nieuwe all-time highs zien. Veel daarvan zal echter afhangen van de ontwikkelingen op macro-economisch gebied in de Verenigde Staten.

Vallen die positief uit en krijgen we renteverlagingen zonder een recessie? Dan is de kans aanwezig dat de AEX ook kan blijven knallen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
AEX koers schiet omhoog en nadert 900 punten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten