recessie
Regulatie

Afkoelende inflatie in VS vergroot kans op renteverlaging, positief voor cryptomarkt

Gisteren meldden we dat de inflatiecijfers voor augustus op het punt stonden te worden vrijgegeven, en vandaag zijn ze eindelijk bekend. De Amerikaanse economie lijkt een adempauze te nemen, aangezien de consumentenprijsindex (CPI) jaar-op-jaar met 2,5% is gestegen, net iets lager dan de verwachte 2,6%.

De meevallende cijfers worden positief ontvangen door de markten, vooral dankzij de daling van energieprijzen. Dit voedt de hoop dat de Federal Reserve (Fed) binnenkort tot een renteverlaging zal overgaan, wat zowel voor traditionele markten als de crypto-markt een gunstig signaal zou kunnen zijn.

Kerninflatie blijft hardnekkig

Ondanks de milde algemene inflatie, blijft de kerninflatie, die volatiele prijzen van onder andere energie en voedsel uitsluit, stevig op 3,2% staan, precies in lijn met de verwachtingen. Deze indicator geeft een beter beeld van de onderliggende prijsontwikkelingen in de Amerikaanse economie en is van cruciaal belang voor het rentebeleid van de Fed.

Kans op renteverlaging van 0,25% brengt positief signaal voor markten

De verwachting is groot dat de Federal Reserve volgende week een renteverlaging van 0,25% zal doorvoeren. Dit zou niet alleen een signaal zijn dat de Amerikaanse economie nog steeds krachtig genoeg is om zonder recessie vooruit te gaan, maar ook dat de Fed klaar is om de rente te verlagen om verdere groei te ondersteunen.

Een dergelijke beslissing zou het vertrouwen in zowel de aandelen- als cryptomarkten verder kunnen versterken, aangezien lagere rentes doorgaans leiden tot meer investeringen en kapitaalstromen richting risicovollere activa, zoals crypto.

Sterke Instroom in Amerikaanse ETF’s

De crypto markt leek zich voor te bereiden op een positief rapport. Zo beleefden de Amerikaanse Spot exchange traded funds (ETF’s) voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) gisteren een opmerkelijke ommekeer. Voor het eerst in weken zagen Bitcoin-fondsen een instroom van meer dan $100 miljoen. Ethereum-fondsen boekten hun beste resultaat in bijna een maand.

Uit gegevens van Farside Investors blijkt dat elf Bitcoin-fondsen gezamenlijk $117 miljoen binnenhaalden. Fidelity’s FBTC fonds leverde de grootste bijdrage met $63,2 miljoen. Opvallend is dat er geen uitstroom plaatsvond, zelfs niet bij Grayscale’s GBTC fonds, wat vertrouwen in de markt laat zien.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Regulatie nieuws

Hongkong werkt aan AI-richtlijnen voor de financiële sector
Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Saudi-Arabië overweegt oliehandel in Chinese yuan
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten