nvidia
Altcoin

AI tokens stijgen in aanloop naar Nvidia kwartaalcijfers

Tokens die werken met kunstmatige intelligentie zijn de afgelopen zeven dagen tot wel 70% gestegen in afwachting van de kwartaalcijfers van Nvidia. AI tokens als Near Protocol (NEAR), Artificial Super Alliance (FET), Bittensor (TAO) en Render (RENDER) presteerden afgelopen week een stuk beter dan de rest van de markt.

AI tokens schieten omhoog

Zo schoot Proof-of-Stake blockchain NEAR met 35% omhoog over de afgelopen week, om vervolgens op 5 augustus de hoogste koers in vier weken te noteren op 5,20 dollar. FET, een alliantie van Fetch.ai, Ocean Protocol en SingularityNET, zag een stijging van bijna 70% in één week naar een koers van 1,39 dollar.

On-chain analyseplatform Loononchain observeerde de enorme stijgingen op de blockchain en zag wat vreemde transacties van whales. Bijvoorbeeld met FET op 26 augustus. De whale in kwestie leek namelijk spijt te hebben van een verkoopactie op lagere koersen, om vervolgens 2,38 miljoen dollar uit te geven om 1,79 miljoen FET terug te kopen.

Andere AI tokens doen het ook fantastisch op dit moment. Zo steeg Bittensor met 26% over de afgelopen week en wist TAO de koers van 350 dollar te overstijgen. Render staat over de laatste zeven dagen met 40% in de plus.

Zo zijn veel van de grote AI tokens al hersteld van de crash die we eerder deze maand zagen.

Belangrijkste kwartaalcijfers in jaren

Voor nu zijn alle ogen gericht op komende woensdag. Dan is het namelijk tijd voor de kwartaalcijfers van Nvidia voor Q2 2024. Volgens sommige analisten gaat dit om de belangrijkste kwartaalcijfers in jaren.

Onder hen bevindt zich Dan Ives, die gelooft dat de bullmarkt voor tech-aandelen grotendeels is gedreven door de vraag naar nieuwe capaciteit voor datacenters, die nodig zijn om de grote hoeveelheid AI chatbots te onderhouden.

“Er is slechts één bedrijf ter wereld dat de grondslag vormt voor de AI-revolutie en dat is Nvidia”, aldus Ives over het grote Nvidia. Mike Smith, een portfolio-beheerder bij Allspring Global Investments noemt de publicatie van de kwartaalcijfers een soort “superbowl die vier keer per jaar plaatsvindt.”

De cijfers van Q1 2024 waren goed. Destijds steeg de omzet met 18% ten opzichte van het kwartaal ervoor en zelfs met 262% ten opzichte van één jaar geleden. Je zou verwachten dat die extreme stijgingen een keer verleden tijd zijn.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien FET of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Altcoin nieuws

Deze 3 cryptomunten boeken enorme winsten deze week
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13