Bitcoin

Als Bitcoin boven $10.500 sluit kunnen we een rally tot $14.000 verwachten

Bitcoin is de afgelopen zeven dagen behoorlijk volatiel geweest. De cryptomunt steeg op 1 juni tot boven $10.000 en zelfs even tot $10.450.

De stijging zorgde ervoor dat tientallen miljoenen shortposities op BitMEX geliquideerd werden. Dit was opmerkelijk. Zo opmerkelijk dat een bekende analist, Raoul Pal van Real Vision zei dat het één van Bitcoins belangrijkste uitbraken tot nu toe was.”

Maar zo snel als de Bitcoin koers steeg, daalde de koers weer toen het de weerstand van $10.500 niet wist te doorbreken. De BTC prijs daalde in drie minuten $1.600 tijdens de afwijzing, wat het belang van $10.500 in de ogen van analisten bevestigt.


Het belang van $10.500 voor Bitcoin

$10.500 is het afgelopen jaar een uiterst belangrijk niveau geworden voor de Bitcoinmarkt. Het markeert de hoogtepunten van twee cruciale rally’s: 1) de Xi Pump in oktober 2019 en 2) de rally naar $10.500 eerder dit jaar.

Analisten zeggen dat er een grotere zet zal volgen als de cryptomunt dat niveau kan doorbreken en als ondersteuning kan claimen. Zo zeiden ze het volgende:

“Als BTC deze highs opnieuw kan claimen en er dagelijks boven kan sluiten, denk ik dat we ons kunnen richten op 13k-14k. Zo niet, dan kijken we misschien naar een liquiditeitsrun en zou ik kijken naar de ideale long bij de yearly open, 7k-7.5k ”.

Afbeelding van een mogelijk Bitcoin-breakout-scenario van “Caesar”, beter bekend onder zijn Twitter-account @Thrillmex.

Dit werd bevestigd door een andere analist, genaamd Kelvin Koh, van The Spartan Group. De voormalige Goldman Sachs-partner legde zijn eigen analyse uit over het belang van $10.500:

“We zitten al bijna een maand in dit holding patroon van $10.000. Het is echter duidelijk dat de markt omhoog wil kruipen. Ik speculeer dat we de komende 2-3 weken $10,5K zullen doorbreken. Als we dat doen, zal de overstap naar $13-14.000 gemakkelijk zijn.”


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Bulls blijven onder controle

Het lijkt erop dat Bitcoin zich momenteel positioneert om de komende dagen de $10.500 te overtreffen. Analisten merken op dat de fundamenten van de Bitcoin markt verbeteren, wat de hogere prijzen ondersteunt.

Technologie analist Kevin Rooke ontdekte dat Grayscale Investments de afgelopen week 9.503 BTC voor zijn klanten had gekocht, terwijl miners 6.863 munten produceerden. Dit is bullish omdat het laat zien dat een enkel bedrijf meer Bitcoin consumeert dan miners produceren. Hierdoor staat de vraag-aanbod-dynamiek scheef, ten gunste van de bulls.

Er zijn nog andere positieve fundamentele factoren opgemerkt door Mike McGlone, een senior grondstoffenstrateeg bij Bloomberg Intelligence, in een rapport gewijd aan de markt voor cryptocurrency. Sommige hiervan zijn als volgt:

  • De bull case van Bitcoin blijft sterker worden, aangezien centrale banken een “ongekend” bedrag blijven drukken om de economische impact van de aanhoudende recessie af te schrikken.
  • De prijsactie van BTC ‘weerspiegelt’ momenteel die van na de halving van 2016. Deze zag de cryptocurrency dalen voordat hij naar nieuwe highs steeg.
  • De volatiliteit blijft afnemen op een manier die de groei ondersteunt.
 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom