crypto koers stijgt
Altcoin

Nederlandse Crypto Analist: Altcoins staan op het punt van uitbreken

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe, die ruim 600.000 volgers verzamelde op Twitter, zegt dat altcoins binnenkort weleens kunnen uitbreken ten opzichte van Bitcoin. Van de Poppe baseert zich hierbij op de Bitcoin Dominance Chart (BTC.D), die bijhoudt welk deel van de markt in handen is van Bitcoin.

Herhaling van 2019 voor altcoins

Het kan volgens de analist gebeuren dat de BTC.D grafiek de beweging herhaalt die we vanaf eind 2019 tot het midden van 2020 zagen. Destijds respecteerde BTC.D zijn 200-weekse exponentiële bewegende gemiddelde als weerstand. Wat wil zeggen dat het daar niet voorbij wist te komen.

Doorgaans is een bearish BTC.D grafiek een positief signaal voor altcoins, omdat het betekent dat deze mogelijk sneller in waarde zullen stijgen dan Bitcoin.

“Over het algemeen is het sentiment dat de markten blijven vallen, wat mogelijk is. Aan de andere kant is BTC.D gedaald sinds de test van het 200-weeks exponentiële bewegende gemiddelde, wat in lijn is met vorige cycli”, aldus Van de Poppe.

In aanloop naar de halving kan dat volgens Van de Poppe weleens resulteren in een gigantische koersexplosie voor altcoins. Waar het sentiment voor Bitcoin matig is momenteel, ziet Van de Poppe dus kansen voor altcoins.

Bullish op Ethereum

Van de Poppe is ook bullish over Ethereum ten opzichte van Bitcoin (ETH/BTC). “Er is een grote kans dat we het dieptepunt van Ethereum ten opzichte van Bitcoin ook hebben gezien, omdat we in het verleden 252 dagen voor de halving een bodem vonden met ETH/BTC”, aldus Van de Poppe.

We moeten alleen niet vergeten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voorlopig nog geen aanvragen voor een Spot Ethereum ETF heeft ontvangen.

Die interesse is er momenteel alleen voor een Spot Bitcoin ETF. Wat dat betreft lijkt Bitcoin op de iets meer lange termijn weer een streepje voor te hebben op Ethereum. Veel voordeel zal Ethereum niet hebben aan de komst van een Spot Bitcoin ETF namelijk.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers
Gigantische Thaise bank investeert 100 miljoen dollar in crypto
Terra Classic Community Stemt voor Beëindiging van Token Minting
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen