Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Amazon huurt developers in voor een crypto-project

Nadat deze week het nieuws naar buiten kwam dat Tesla in januari voor $1,5 miljard aan Bitcoin had gekocht, nam de speculatie toe over welk bedrijf de volgende zou zijn die in BTC zou investeren. Amazon, die de crypto-industrie aan het bekijken is, blijft voorlopig inzetten op fiat, maar experimenteert al wel met alternatieven.


Gaat Amazon zich begeven in de cryptowereld?

Zoals gerapporteerd door CoinDesk, werkt de divisie ‘Digital and Emerging Payments (DEP)’ van Amazon aan een nieuw digitaal valutaproject dat in Mexico wordt gelanceerd. Amazon is daarvoor op zoek naar managers en developers voor softwareontwikkeling, volgens berichten op de Amazon Jobs-website.

“We zijn op zoek naar een leider om ons te helpen bij de lancering van een nieuw betalingsproduct, met Mexico als ons eerste lanceringsland”, luidt een vacature.” Met dit product kunnen klanten hun geld omrekenen naar digitale valuta waarmee klanten kunnen genieten van onlinediensten, waaronder het kopen van goederen en / of diensten zoals Prime Video.”

De eerste vacature werd vermeld in oktober 2020, maar is onlangs bijgewerkt.

De vacatures scheppen niet heel veel duidelijkheid, aangezien digitale valuta kan verwijzen naar een aantal digitale betaalmethoden. In feite heeft Amazon al zijn eigen valuta, Amazon Coins, het digitale equivalent van Disney Dollars.

Toch zou dit het moment kunnen zijn voor Amazon om stappen te ondernemen die verder gaan dan het maken van een gametoken. Zeker nu de CEO van Amazon, genaamd Jeff Bezos, de touwtjes over zal geven aan een nieuwe CEO genaamd Andy Jassy. Jassy heeft tijdens zijn andere functie bij het bedrijf al de Amazon Managed Blockchain-service gelanceerd.

De nieuwe CEO is nu topman van een bedrijf dat kopers nog niet toestaat om PayPal te gebruiken, laat staan Bitcoin. Maar misschien is de wissel van topman wel de vonk die alles gaat veranderen.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten