Amazon
Blockchain

Amazon investeert $100 miljoen voor kunstmatig intelligentiecentum

Amazon investeert $100 miljoen in een centrum voor kunstmatige intelligentie om de toenemende concurrentie bij te blijven.

Generative AI innovatiecentrum

Amazon’s cloud divisie, beter bekend als AWS, investeert 100 miljoen dollar met als doel Microsoft en Google te overtreffen op het gebied van generatieve kunstmatige intelligentie.

Volgens een rapport van Bloomberg, zal het aanstaande AWS Generative AI Innovation Center een platform zijn waar Amazon’s AI- en machine learning experts samenkomen met klanten die aspireren om applicaties te ontwikkelen met behulp van de nieuwste technologieën. Generatieve AI verwijst naar de toepassing van algoritmen voor het genereren van nieuwe content.

Amazon heeft aangekondigd dat Highspot, Twilio, Ryanair en Lonely Planet enkele van de eerste gebruikers van het innovatiecentrum zullen zijn. Met de introductie van dit nieuwe centrum, beoogt het bedrijf zijn verkoop van clouddiensten te verhogen in het licht van de toenemende concurrentie in de cloudinfrastructuurmarkt.

Volgens een recente studie van Synergy Research Group bedroegen de uitgaven van bedrijven aan cloudoplossingen in het eerste kwartaal van 2023 wereldwijd 63 miljard dollar. Dit impliceert een stijging van 20% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het voorgaande jaar.

Microsoft en Google kenden de sterkste jaarlijkse groeicijfers met respectievelijk een stijging van 23% en 10% in hun marktaandeel. Amazon, de huidige marktleider in cloudinfrastructuur, behield zijn marktaandeel van 32% in het eerste kwartaal.

We zullen onze interne AWS-experts gratis ter beschikking stellen aan een hele reeks klanten. Hierbij richten wij ons op mensen met een aanzienlijke aanwezigheid op AWS. Bovendien gaan wij hen helpenom echt aan de slag te kunnen met generatieve AI. Daarbij willen we verder gaan dan het gepraat.

– CEO Adam Selipsky

AI-oplossing Bedrock

Als onderdeel van zijn strategie om het op te nemen tegen grote technische concurrenten, debuteerde Amazon onlangs met Bedrock. Bedrock is een AI-oplossing waarmee klanten hun eigen ChatGPT-achtige modellen kunnen bouwen. Het bedrijf kondigde ook de aankomende Titan aan, die twee nieuwe basismodellen bevat die zijn ontwikkeld door Amazon Machine Learning.

Op LinkedIn laten recente vacatures voor AI-ingenieurs zien dat Amazon zich ook voorbereidt op de implementatie van een nieuwe door AI aangedreven “zoek”-functionaliteit voor zijn online webwinkel. Deze functie heeft een ChatGPT-achtige interface.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoins kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?