Bitcoin minen
Bitcoin

Amerika volgt EU en start oorlog tegen Bitcoin mining

Eerder deze week werd bekend dat de Europese Commissie (EC) Bitcoin mining aanmerkt als een gevaar voor het klimaat en het Europese energienet. Toevalligerwijs krijgen we nu vergelijkbaar nieuws vanuit de Verenigde Staten. De United States Department of Energy (DOE) vraagt de industrie om de komende zes maanden te rapporteren over hun energieverbruik.

Ze maken zich zorgen na de laatste koersstijgingen van Bitcoin.

Waarom maken ze zich zorgen?

De Amerikaanse energie-autoriteit maakt zich zorgen, omdat ze verwachten dat hierdoor mogelijk veel meer partijen Bitcoin gaan minen of bestaande spelers massaal gaan uitbreiden.

Een hogere Bitcoin koers maakt minen in theorie natuurlijk aantrekkelijker. Al is het nog maar de vraag in hoeverre het voor nieuwe partijen aantrekkelijk is om voor de halving in te stappen en te beginnen met minen.

Vaak wordt dit immers gezien als een periode van onzekerheid. Een periode waarin onzekerheid heerst over de winstgevendheid van mining, omdat de beloning voor het produceren van een blok halveert.

Daarnaast is het vreemd, omdat inmiddels met cijfers is aangetoond dat Bitcoin mining een behoorlijke plus voor lokale energienetten kan zijn als een soort stabilisator.

Bitcoin als stabilisator van energienetten?

In het Amerikaanse Texas wordt Bitcoin regelmatig geprezen voor zijn vermogen om het energienet te stabiliseren.

Hoe werkt dat?

In Texas komen er zomers en in de winter periode van extreme weersomstandigheden voor. Op het moment van een sneeuwstorm, is er vanuit de lokale bevolking veel vraag naar energie.

De Texaanse autoriteiten hebben afspraken met Bitcoin miners, dat zij op die momenten hun apparatuur uitzetten. Zodat de energie die zij gebruiken (en waarvoor zij dus betalen) op de piekmomenten gebruikt kan worden om het Texaanse energienet overeind te houden.

Zijn die Bitcoin miners er niet, dan kan het nogal duur zijn om dat te regelen en voor elkaar te krijgen. Dan moet de lokale overheid op een andere manier voor die energie betalen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?