Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Amerika komt met nationaal crypto-handhavingsteam

In de Verenigde Staten (VS) gaan ze een actievere rol spelen tegen actoren die cryptocurrencies gebruiken voor het witwassen van geld en andere cybercriminaliteit.


Volgen van platforms die criminelen hulp bieden

Inmiddels is er al een initiatief gelanceerd dat gericht is op het achtervolgen van platforms die criminelen naar verluidt helpen om hun criminele opbrengsten wit te wassen, of om deze eventueel te verbergen. Dit heeft er al toe geleid dat de Darknet Bitcoin-mixservice genaamd Helix afgelopen augustus kon worden gesloten. Een vertegenwoordiger van het Amerikaanse crypto-team zegt hierover het volgende:

“We willen ons vermogen versterken om het financiële ecosysteem te ontmantelen dat deze criminele actoren in staat stelt te floreren en, eerlijk gezegd, te profiteren van wat ze doen. Dat gaan we doen door gebruik te maken van onze cyberexperts en cyberaanklagers en witwasexperts.”

Hier voegde de vertegenwoordiger het volgende aan toe:

“Cryptocurrency exchanges willen de banken van de toekomst zijn. We moeten ervoor zorgen dat mensen vertrouwen kunnen hebben wanneer ze deze systemen gebruiken, en we moeten ervoor zorgen dat we klaar staan om misbruik uit te roeien dat hen in de greep kan krijgen.”

Hiernaast is er ook een civiel cyberfraude-initiatief aangekondigd, dat naar verluidt gericht is op het vervolgen van overheidscontractanten die inbreuken melden en zich niet houden aan de beveiligingsnormen. In de VS worden cryptocurrencies hierdoor een stuk serieuzer genomen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten