fakkel gas
Bitcoin

Amerikaans energiebedrijf opent crypto faciliteit in Midden-Oosten om overtollig aardgas te gebruiken

Het in Amerika gevestigde Crusoe Energy zal het Midden-Oosten gaan helpen om het affakkelen van gas te verminderen. Al lange tijd wordt er hevig gediscussieerd over het gebruik van fossiele brandstoffen bij het minen van cryptocurrencies. Veel mensen zijn er op tegen, maar Crusoe Energy kan wel eens een geweldige manier gevonden hebben om cryptomunten te minen. Het bedrijf gebruikt namelijk gas dat anders afgefakkeld wordt.

Crusoe Energy heeft al meerdere tests aangekondigd voor het minen van cryptomunten met overtollig aardgas, maar nu gaat het bedrijf ook het Midden-Oosten helpen dit te doen. Dit zou een positieve rol kunnen spelen bij het terugdringen van het afval van fossiele brandstoffen.

Heel veel gas wordt afgefakkeld

Op woensdag 1 juni meldde Bloomberg dat Crusoe Energy zijn werk zou beginnen in Oman, een land dat 21% van zijn gasproductie exporteert en ernaar streeft het affakkelen van gas tegen 2030 te stoppen.

Het Amerikaanse bedrijf opent een kantoor in de hoofdstad Muscat en installeert zijn apparatuur voor het opvangen van gasafval. Het hield al een workshop met de grootste energieproducenten van Oman, OQ SAOC en Petroleum Development Oman. Volgens Crusoe’s CEO Chase Lochmiller zal het eerste proefproject eind dit jaar of begin 2023 van start gaan.

De belangstelling van de regering van Oman voor het partnerschap wordt gedreven door een doel om het affakkelen van gas in het land te verminderen. (Affakkelen is het verbranden van het overmatige ontvlambare gas tijdens het extractieproces.)

Samen met Algerije, Irak, Libië, Egypte en Saoedi-Arabië is Oman verantwoordelijk voor 90% van het affakkelen in de Arabische regio, terwijl de regio zelf goed is voor 38% van het wereldwijde affakkelen. Volgens schattingen van de Economische en Sociale Commissie voor West-Azië van de VN ging in 2018 10% van al het gasverbruik in Oman naar affakkelen.

Een goed teken voor de strijd tegen affakkelen

In een officiële verklaring benadrukte Lochmiller de missie van zijn bedrijf om aanwezig te zijn in het Midden-Oosten en Noord-Afrika om lokale overheden te helpen in hun strijd tegen affakkelen:

“Dat landen nu actief proberen de affakkelingsproblemen op te lossen, is waar we naar op zoek zijn.”

In maart meldden de media dat Exxon Mobil samenwerkte met Crusoe om een proefproject voor Bitcoin-mining uit te voeren in het Bakken-schaliebekken in North Dakota. Deze informatie werd echter niet bevestigd door de bedrijven.

Bitcoin nieuws

Ligt een Verdere Daling van de Bitcoin Koers in het Verschiet?
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Texas is het thuis van 30% van alle Bitcoin miners
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen
Shiba Inu Burnrate Schiet Omhoog met 627%