Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Amerikaans inflatiecijfer hoger dan verwacht, Bitcoin koers gaat onderuit

Het inflatiecijfer in de Verenigde Staten is hoger uitgevallen dan verwacht. Dit houdt in dat als de inflatie op dit niveau blijft, de kans klein is dat de Federal Reserve op korte termijn de rente zal verlagen. Voorafgaand aan de bekendmaking van de laatste inflatiecijfers werd er nog uitgegaan van een mogelijke renteverlaging in juni. Als gevolg van deze ontwikkelingen is de koers van Bitcoin aanzienlijk gedaald.

Inflatie hoger dan verwacht

Het Amerikaanse Bureau voor de Statistiek heeft de langverwachte inflatiegegevens volgens de Consumentenprijsindex (CPI) voor maart vrijgegeven, waaruit blijkt dat de inflatie met 3,5% hoger uitviel dan verwacht. De inflatiecijfers van maart waren van cruciaal belang voor de financiële markten om de koers van de renteverlagingen door de Federal Reserve (Fed) te beoordelen.

De gegevens van vandaag versterken het idee dat het streefcijfer van 2% inflatie van de Fed nog ver buiten bereik ligt. Uit de data blijkt ook dat de rentetarieven waarschijnlijk nog enige tijd hoger zullen blijven voordat de Fed daadwerkelijk begint met het verlagen van de rente.

Bitcoin koers gaat onderuit

Terwijl de financiële markten worstelden met de teleurstellende inflatiecijfers, daalden de Bitcoin-prijzen onder de belangrijke niveaus, wat het domino-effect van de turbulentie in de markt aantoont. Op het moment van publiceren staat de prijs van BTC op $68.000, een daling van bijna 3% vergeleken met dezelfde tijd de vorige dag.

De CPI-gegevens van de VS hebben ook zorgen gewekt over een verdere daling van de Bitcoin-prijzen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017