Bitcoin USA, Bitcoin amerika
Bitcoin

Amerikaanse Bitcoin-ETF’s zagen gisteren een bescheiden instroom van $11,1 miljoen

De Amerikaanse Bitcoin spot-ETF’s presteerden donderdag sterk. Ondanks een aanzienlijke uitstroom bij het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), noteerden de ETF’s gezamenlijk een netto-instroom van $11,11 miljoen. Dit geeft aan dat beleggers, ondanks recente onrust, vertrouwen blijven houden in Bitcoin.

De cijfers

Volgens gegevens van Sosovalue is de totale netto-instroom in Bitcoin spot-ETF’s inmiddels gestegen tot $17,33 miljard. Hierdoor is het totale beheerd vermogen van deze fondsen nu $51,99 miljard, wat meer dan 4,5 procent van de totale marktwaarde van Bitcoin vertegenwoordigt.

Zowel institutionele als particuliere beleggers lijken Bitcoin ETF’s steeds meer te zien als een stabiele manier om blootstelling aan Bitcoin te verkrijgen.

De markten blijven echter volatiel, en dit geldt ook voor de instromen in ETF’s. Hoewel de instroom van $11,11 miljoen op 15 augustus positief was, schetsen de cijfers van een dag eerder een ander beeld.

Op 14 augustus bedroeg de uitstroom uit spot Bitcoin ETF’s namelijk $81,36 miljoen. Zoals elke crypto-investeerder weet, is de cryptomarkt inherent volatiel, en de eerder dit jaar gelanceerde Bitcoin ETF’s vormen daarop geen uitzondering.

Morgan Stanley steekt miljonene in Bitcoin ETF’s

Morgan Stanley maakte woensdag bekend dat het $188 miljoen heeft geïnvesteerd in aandelen van Bitcoin ETF’s. De investeringsbank bezit nu meer dan 5,5 miljoen aandelen van BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) ETF. Hiermee zet de Amerikaanse bank een grote stap richting de adoptie van crypto. Het zou niet verrassend zijn als andere investeringsbanken het voorbeeld van Morgan Stanley volgen.

Ondanks de volatiliteit blijven grote financiële spelers Bitcoin beschouwen als een solide investering. Hoewel de koers al langere tijd moeite heeft om de hoogtes van maart te evenaren, groeit het vertrouwen in dit asset onder institutionele beleggers. Dit vertrouwen vormt een stevige basis voor toekomstige groei.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt