bull market
Bitcoin

Amerikaanse centrale bank cruciaal voor volgende bullrun Bitcoin

Macro-strateeg Benjamin Cowen denkt dat de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) een cruciale rol speelt in de start van de volgende bullmarkt voor Bitcoin. Volgens de analist laten de indicator van Bitcoin momenteel een gemengd verhaal zien. Sommige indicatoren wijzen op een bodem voor Bitcoin, terwijl anderen nog meer correcties lijken aan te duiden.

Bullmarkt Bitcoin hangt af van Federal Reserve

Benjamin Cowen is dus van mening dat de volgende bullrun van Bitcoin bijna volledig afhankelijk is van de strategie van de Federal Reserve. “De afgelopen cyclus zorgde voor een hoger dieptepunt in een recessie, maar onthoud, de recessie duurde niet lang omdat we gewoon 6 biljoen dollar uit de printers lieten rollen.

Maar nogmaals, ik denk niet dat de Federal Reserve ditmaal ook zoveel gaat printen en om die reden lopen we het risico op een nieuw dieptepunt; maar het hangt volledig af van hoe agressief de Federal Reserve zal zijn, toch? […] Blijven ze de rentes echt hoog houden terwijl de markt het moeilijk heeft”, aldus Cowen.

Tijdens het Jackson Hole symposium van afgelopen week zei Federal Reserve voorzitter Jerome Powell dat de inflatie nog altijd te hoog is en dat de centrale bank “bereid is” om de rente verder te verhogen als dat nodig is.

Wat nu voor Bitcoin?

We zitten nu op een belangrijk punt voor de Bitcoin koers. Gisteren kregen we natuurlijk goed nieuws over de Spot Bitcoin ETF in de vorm van de overwinning van Grayscale in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De afgelopen maanden lukte het de bulls niet om de Bitcoin koers, ondanks veel goed nieuws op fundamenteel vlak, verder omhoog te stuwen. Nu wordt het interessant om te zien of daar ditmaal verandering in komt.

Gisteren steeg de Bitcoin koers flink, maar nu lopen de bulls weer tegen een plateau aan. De komende dagen moeten uitwijzen of dit nieuws voldoende is om het bullish momentum te herpakken, of dat we wederom een nieuwe correctie inzetten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December