recessie
Bitcoin

Amerikaanse centrale bank geeft opnieuw gigantische fout toe

De Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) moet opnieuw een gigantische fout toegeven. Waar ze in 2021 riepen dat de inflatie een “tijdelijk” fenomeen was, verklaarde de Federal Reserve afgelopen december de overwinning op de inflatie. Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Krankzinnige ontwikkelingen

Wat de huidige macro-economische cyclus bijzonder maakt is dat de financiële omstandigheden op dit moment beter zijn dan voordat de Amerikaanse centrale bank met zijn cyclus van renteverhogingen begon.

Dat wil zeggen dat het eenvoudiger is om aan kapitaal te komen voor individuen en bedrijven, terwijl de rentes op dit moment veel hoger zijn.

Wat dat betreft lijkt het erop alsof de markt de uitspraken van de Federal Reserve uit december 2023 interpreteerde alsof de renteverlagingen al een feit waren.

Nu zijn we een paar maanden verder en staat de wereld er ineens heel anders voor. De inflatie zit weer in de lift en lijkt richting de 5% te stijgen in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen van november 2024.

Als gevolg daarvan verwacht de markt nog maar twee renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank in 2024.

Aan het begin van het jaar werd nog op zes renteverlagingen gerekend. Zo zie je maar dat niet alleen de Amerikaanse centrale bank, maar ook de markt het niet altijd bij het juiste eind hebben.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Bitcoin?

De grove fout van de Amerikaanse centrale bank kan weleens bullish uitpakken voor Bitcoin. Op de korte termijn niet, want het uitstellen van de renteverlagingen is voor de nabije toekomst juist bearish (negatief).

Dit jaar alleen al moet de Amerikaanse overheid ongeveer 1/3e van zijn totale schuld herfinancieren (oversluiten op de huidige rentes).

Daardoor lopen de rentekosten verder op, stijgende de jaarlijkse begrotingstekorten, nemen de schulden toe en daardoor stijgen de rentekosten weer (negatieve schuldspiraal).

Met andere woorden: hoe langer de rentes op dit verhoogde niveau blijven, hoe meer dollars de Amerikaanse overheid moet creëren, wat bullish is voor alle assets die de overheid niet kan bijdrukken.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?