Amerika, USA, vS
Bitcoin

Amerikaanse centrale bank stuurt Bitcoin koers met 8% omhoog

Vooraf schreven we al dat woensdag een cruciale dag zou worden voor de Bitcoin koers en dat bleek inderdaad zo te zijn. De Amerikaanse centrale bank kwam gisteren bijeen voor een nieuw rentebesluit. Het besluit op zich was niet baanbrekend, want de rente werd op hetzelfde niveau gehouden.

Vooral belangrijk voor Bitcoin was de persconferentie van voorzitter Jerome Powell die op het rentebesluit volgde.

De persconferentie van Powell

De Bitcoin koers schoot omhoog, nadat Powell een “dovish” geluid lied horen, nadat de Amerikaanse centrale bank bekendmaakte dat het in 2024 alsnog van plan is om 3 renteverlagingen door te voeren.

Ondanks dat de inflatie in zowel januari als februari een stuk hoger binnenkwam dan verwacht. Daardoor had de markt enorm negatieve verwachtingen over de standpunten van de Amerikaanse centrale bank, maar die vielen dus alleszins mee.

Om die reden schoot de Bitcoin koers omhoog en lijkt het fundament voor het voortzetten van de bullmarkt aanwezig. Natuurlijk zijn er ook andere factoren die een rol spelen, maar dit is wel een belangrijke steun in de rug.

Dat zagen we immers meteen aan de Bitcoin koers, die als een torpedo omhoog schoot na de uitspraken van Jerome Powell.

‘Goede voortgang op het gebied van inflatie’

De inflatie nam de afgelopen twee maanden meer toe dan verwacht, maar dat was voor Powell geen reden om zich meteen zorgen te maken. “We maken goede voortgang als het gaat om het omlaag brengen van de inflatie”, aldus Powell.

“De Amerikaanse centrale bank verwacht een iets hogere inflatie, maar niet voldoende om de versoepeling van het monetair beleid in gevaar te brengen”, aldus Fejau; een analist van Reflexivity Research.

Fejau is zo optimistisch over de macro-economische vooruitzichten, dat hij zijn bericht eindigt met de volgende uitspraak: “Mijn goed, we gaan zoveel meer stijgen hahahaha.”

Dat laatste moeten we natuurlijk nog maar zien, want Fejau is ook maar een pseudonieme analist. Niemand heeft de waarheid in pacht, maar het valt niet te ontkennen dat de rentevergadering van gisteren op het eerste gezicht positief is voor Bitcoin.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving