crypto analist
Bitcoin

Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving

Afgelopen zaterdag stond de vierjaarlijkse Bitcoin halving op het programma. Waar veel mensen zich instelden op verdere dalingen, lijkt de digitale munt zich juist redelijk stabiel te houden en zelfs voorzichtig te stijgen. Ook de Amerikaanse crypto-aandelen profiteren van het voorzichtige positieve momentum van Bitcoin.

Beursgenoteerde miners schieten omhoog

De beursgenoteerde Bitcoin miners in de Verenigde Staten presteerden in ieder geval fantastisch. Marathon Digital (MARA), CleanSpark (CLSK), Riot Platforms (RIOT), Cipher Mining (CIFR) en Hut 8 (HUT) stegen allemaal op 22 april en bleven dat doen in de na-handel.

Het lijkt erop dat zij hun tikken de afgelopen weken wel hebben gehad en dat ze nu wellicht aan een positievere periode beginnen.

Stronghold Digital Mining (SDIG) was de grootste winnaar op de beurs gisteren als het aankomt op crypto-bedrijven. Zij schoten met 35,3 procent omhoog naar een koers van 3,64 dollar en in de na-handel ging dat zelfs verder naar 3,80 dollar.

Stronghold Digital Mining heeft echter een hele kleine market cap (46,95 miljoen dollar), waardoor het nog maar afwachten is in hoeverre zij voet aan de grond kunnen krijgen.

Het zal soms lastig concurreren zijn met partijen als Riot Blockchain, dat een market cap van 2,84 miljard dollar kent.

Positieve dag voor Amerikaanse beurs

De beursgenoteerde Bitcoin miners waren overigens niet alleen in hun stijgingen. Gisteren had de volledige Amerikaanse beurs een goede dag. De Nasdaq 100 en de S&P 500 sprongen met respectievelijk 1,1 procent en 0,8 procent omhoog gisteren, nadat zij dagen achter elkaar verliezen moesten opschrijven.

Die dalingen van de afgelopen weken lijken vooral het gevolg van de spanningen in het Midden-Oosten, de hoge inflatie en het voor zich uit schuiven van de renteverlagingen door de Amerikaanse centrale bank.

Deze week is het verder de beurt aan veel Amerikaanse bedrijven (ook de grote techbedrijven) om hun kwartaalcijfers te delen. Wat dat betreft kan het nog weleens een volatiele week worden op de beurs.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?