Dollar, USD
Bitcoin

Amerikaanse dollar naar laagste niveau in 4 maanden, goed voor Bitcoin?

De Amerikaanse dollar is naar zijn laagste niveau in vier maanden tijd gezakt als gevolg van de verwachtingen dat de Amerikaanse centrale bank snel met renteverlagingen op de proppen komt. In tegenstelling tot de Amerikaanse centrale bank geeft bijvoorbeeld de Europese Centrale Bank (ECB) aan dat zij de rente nog langer op dit verhoogde niveau willen houden, waardoor de euro het momenteel goed doet ten opzichte van de dollar.

Maar wat betekent dat voor de Bitcoin koers? Normaal gesproken zijn dalingen van de dollar goed voor Bitcoin, maar wat nu?

Interessante relatie tussen Bitcoin en dollar

Bitcoin en de Amerikaanse dollar hebben normaal gesproken een zogenaamde inverse (omgedraaide) relatie. Als de Amerikaanse dollar stijgt, dan daalt de Bitcoin koers en andersom.

Hoewel die relatie de afgelopen tijd wat minder sterk was (de Amerikaanse dollar deed het goed en Bitcoin ook), lijkt het veranderende macro-economische beleid van Amerika nu weer een boost te zijn voor de Bitcoin koers en levert dit neerwaartse druk op voor de Amerikaanse dollar.

De inflatie is eindelijk aan het dalen, waardoor de Amerikaanse centrale bank kan nadenken over rentedalingen, waardoor de liquiditeit in het financiële systeem toeneemt.

Stijgende liquiditeit betekent simpelweg dat er meer geld in de economie stroomt, wat uiteindelijk ook zijn weg zal vinden naar risico-assets als Bitcoin.

Balans van de Amerikaanse centrale bank groeit weer

Voor het eerst sinds augustus is de balans van de Amerikaanse centrale bank weer gegroeid met 2 miljard dollar.

Dat wijst erop dat de Amerikaanse centrale bank de economie langzaam maar zeker weer begint te spekken en dat de trend van een dalende balans mogelijk wordt gebroken.

Ook dat is een positieve ontwikkeling voor de Bitcoin koers.

Iedereen lijkt nu in te zetten op verdere dalingen van de Amerikaanse dollar, maar dan kun je weleens bedrogen uitkomen. Op het moment dat iedereen op rood inzet, dan is de kans groot dat we op zwart uitkomen.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13