Hack, Hacker
Hack

Amerikaanse justitie rolt Dark web marktplaats van 100 miljoen dollar op

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) heeft Rui-Siang Lin gearresteerd. Lin is een 23-jarige man uit Taiwan, die ook wel bekendstaat als de Pharaoh of Faro. Hij wordt beschuldigt van het bezitten en exploiteren van een online drugsmarkt op het Dark Web genaamd Incognito Market.

Volgens de geruchten faciliteerde het platform in transacties (ook met crypto) voor illegale verdovende middelen met een totale waarde van meer dan 100 miljoen dollar.

Crypto-drugshandel van 100 miljoen dollar blootgelegd

Volgens de aanklacht is Incognito Market in oktober 2020 ontstaan als online drugs bazaar op het darkweb. Tot aan de sluiting in maart faciliteerde de markt de verkoop van crypto ter waarde van meer dan 100 miljoen dollar aan verdovende middelen, waaronder grote hoeveelheden cocaïne en meth.

Incognito Market was toegankelijk voor gebruikers wereldwijd met een internetverbinding en was te bereiken via de Tor-webbrowser op het darknet. Lin, opererend onder de online pseudoniemen “Pharoah” of “Faro”, was de leider van de markt en hield toezicht op alle activiteiten, waaronder werknemers, verkopers en klanten.

De Amerikaanse aanklager Damian Williams voor het Southern District of New York benadrukte dat Lin’s vermeende operatie de online gemeenschap uitbuitte voor persoonlijk gewin. Hij onderstreepte dat criminelen worden vervolgd, ongeacht of ze op straat hoeken of in de “donkere hoeken van het internet” opereren.

Drugsbaron van darkweb gearresteerd

Volgens het DOJ was Incognito Market ontworpen om wereldwijd vlotte drugstransacties te faciliteren door functies op te nemen die gewoonlijk op legale e-commerce websites worden gezien, zoals branding, advertising en klantenservice.

Gebruikers kregen naar verluidt toegang tot de marktplaats door in te loggen met unieke gebruikersnamen en wachtwoorden, waardoor ze duizenden vermeldingen voor de drugs naar keuze konden doorzoeken.

Verder wordt beweerd dat het platform illegale verdovende middelen en verkeerd gelabelde receptmedicijnen verkocht, waaronder heroïne, cocaïne, LSD, MDMA, oxycodon, methamfetamine, ketamine en alprazolam.

Om verkoper te worden op Incognito Market moesten individuen zich registreren op de site en een inschrijfgeld betalen. In ruil voor het vermelden en verkopen van verdovende middelen betaalden verkopers 5% van de aankoopprijs aan Incognito Market. Lin verdiende miljoenen dollars winst aan de operatie.

Interessant is dat de marktplaats een “bank” had waarmee gebruikers cryptotegoeden op hun “digitale bankrekeningen” konden storten. Na een transactie werd de cryptocurrency van de rekening van de koper naar de rekening van de verkoper overgeschreven, waarbij Incognito Market 5% commissie nam.

Lin werd op 18 mei gearresteerd op John F. Kennedy Airport en hij verschijnt voor rechter-commissaris Willis in de federale rechtbank van Manhattan.

Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert Lin zware straffen, waaronder een maximale straf van levenslange gevangenisstraf voor samenzwering met verdovende middelen, een maximale straf van 20 jaar voor witwassen en een maximale straf van 20 jaar voor samenzwering om verdovende middelen te verspreiden.

Hack nieuws

UwU Lend biedt beloning van $5 miljoen voor identificatie hacker na tweede aanval
UwU Lend-protocol opnieuw getroffen door exploit
OKX onderzoekt miljoenenroof na sms-aanval op gebruikersaccounts
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen