Ripple

Amerikaanse overheid verwelkomt Ripple, concludeert Garlinghouse uit Mnuchin’s speech

Tijdens het WEF in Davos verklaarde Steven Mnuchin dat de Amerikaanse overheid bedrijven als Ripple verwelkomt, zo concludeerde de community uit een tweet van Ripple’s CEO Brad Garlinghouse.


Tweet van Ripple’s CEO

Steven Mnuchin verklaarde onlangs dat de Amerikaanse overheid cross-border betalingsbedrijven verwelkomt bij het innoveren van de financiële sector. Zo worden transacties voor zowel particuliere als zakelijke klanten goedkoper. Steven Mnuchin, de huidige minister van Financiën van de VS, sprak op het World Economic Forum 2020 in Davos. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, postte onderstaande tweet naar aanleiding van Mnuchin’s statement:

De community denkt hierdoor dat hij het ook over Ripple had.


Wordt Ripple officieel verwelkomd?

In zijn antwoorden benoemde Steven Mnuchin alleen MoneyGram, maar zijn verklaring werd niettemin gedeeld door de Ripple-CEO Garlinghouse op zijn Twitter-pagina. Hieruit concludeerden sommigen dat Amerikaanse toezichthouders in principe klaar zijn om Ripple te erkennen, en om het te ondersteunen als onderdeel van het vernieuwde financiële systeem.

Daarnaast is alles wat Mnuchin zei over onderstaande betalingssystemen van toepassing op Ripple:

“Er zitten voordelen aan cross-border betalingssystemen. Bijvoorbeeld het verlagen van de kosten voor consumenten en bedrijven. We ondersteunen de bedrijven die hieraan werken volledig.”


Ripple meldt meer bekende partners aan bij zijn netwerk

Veel grote wereldwijde banken en betalingsplatforms begrijpen de noodzaak van innovatie om hun klanten te behouden. Veel van hen hebben Ripple gekozen als partner op dit gebied.

In 2019 meldde Brad Garlinghouse trots dat ongeveer 300 partners in totaal met Ripple in zee waren gegaan, waaronder grote banken, zoals Santander. Ze gebruiken echter niet allemaal XRP: de meesten gebruiken alleen Ripple’s xCurrent-betaaltechnologie voor snellere transacties, zonder daarbij Ripple’s cryptocurrency te betrekken.

Van de ‘remittance’-platforms is MoneyGram de grootste die tot nu toe lid is geworden van Ripple. Zij gebruiken XRP al wel veel. Volgens CEO Alex Holmes ging ongeveer 10 procent van alle transacties (najaar 2019) naar Mexico met de hulp van XRP.

Het gebruik van de munt was een van de voorwaarden van Ripple voordat zij vorig jaar verschillende grote investeringen in MoneyGram deden.