Amerika, bitcoin
Bitcoin

‘Amerikaanse rente hoog genoeg om inflatie te temmen zonder een recessie’

De economen van de Federal Reserve Bank of Chicago (een lokale tak van de Amerikaanse centrale bank) voorspellen dat de rente op dit moment hoog genoeg is om de inflatie te temmen en een recessie te vermijden. Zij verwachten dat de Amerikaanse economie solide blijft, wat een fantastisch scenario zou zijn voor de Bitcoin koers.

Verder stellen zij dat extra renteverhogingen waarschijnlijk niet nodig zijn om de doelen te bereiken.

Geen zorgen over een recessie?

Mochten deze voorspellingen van de Chicago Fed uitkomen, dan zou dat fantastisch nieuws zijn voor de wereldeconomie en voor de financiële markten. Door de agressieve renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank rekenden veel mensen de afgelopen maanden op een recessie.

Vooralsnog is die recessie uitgebleven en hoewel veel indicator nog altijd richting een recessie wijzen, zijn de modellen van de Chicago Federal Reserve juist positief.

Goed nieuws is dat zij verwachten dat er geen verdere renteverhogingen nodig zijn om de inflatie te temmen en daarmee terug te brengen naar de doelstelling van 2,0 procent.

Dat zou betekenen dat de rentecampagne van de Amerikaanse centrale bank nu echt op zijn einde loopt. “Het teruglopen van de inflatie zal zonder een recessie plaatsvinden, omdat de reële groei van het BBP in onze modellen nog altijd positief blijft”, aldus de Chicago Fed.

Wat betekent dat voor de Bitcoin koers?

Zoals eerder gezegd zou het uitkomen van deze voorspelling fantastisch nieuws zijn voor de Bitcoin koers. De afgelopen maanden lijkt er in ieder geval veel druk op de Bitcoin koers te staan als gevolg van het macro-economische klimaat (de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank).

Nu stelt de Chicago Fed dus dat een recessie kan worden vermeden, waardoor de werkloosheid niet gigantisch zal pieken en mensen dus niet hun investeringen hoeven te verkopen om het hoofd boven water te houden.

Mocht dat het geval zijn, dan moeten we dat terugzien in de Bitcoin koers in de vorm van rustige stijgingen richting de halving. Hetzelfde geldt voor de aandelenmarkten.

Wat dat betreft worden de komende weken tot maanden dus enorm belangrijk voor Bitcoin, crypto en de rest van de financiële markten. Wees je er alleen van bewust dat recessies vaak beginnen op de momenten dat niemand ze verwacht. Een recessie helemaal uitsluiten lijkt dus wat optimistisch op dit moment.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers