Bitcoin Nieuws

Amerikaanse Senator Lummis voelt zich comfortabel bij Bitcoin in pensioenfondsen

Cynthia Lummis is een Amerikaanse Senator die bekendstaat als een pro-Bitcoin politicus. Wat dat betreft is het niet vreemd dat Lummis zich comfortabel voelt bij het toevoegen van Bitcoin aan pensioenfondsen. Op het moment van schrijven is Lummis echter een van de weinige politici die positief is over Bitcoin.

Bitcoin is anders

In gesprek met nieuwsplatform Semafor op 12 december, zegt Lummis dat de crypto-winter haar vertrouwen in Bitcoin niet gebroken heeft. “Ik voel me er heel comfortabel bij dat mensen Bitcoin in hun pensioenplan kunnen opnemen, omdat Bitcoin gewoon anders is dan andere cryptocurrency’s”, aldus Lummis. De Amerikaanse Senator gelooft vooral in Bitcoin vanwege de absolute schaarste van 21 miljoen eenheden.

“Ik geloof dat de Bitcoin koers zal stijgen, omdat er maar 21 miljoen in omloop komen. Dat is een persoonlijke overtuiging op basis van de schaarste. Wat andere cryptocurrency’s betreft moeten we het nog maar zien”, aldus Lummis. Dat is opvallend, omdat ze in juni 2021 nog opteerde voor wat andere munten in het pensioenplan. Nu lijkt ze volledig overgestapt op Bitcoin en moet ze niets meer hebben van altcoins.

Veel tegenstand

Lummis heeft ook veel tegenstanders op Capitol Hill, van onder andere senatoren als Elizabeth Warren, Tina Smith en Richard Durbin. Die gebruiken de ellende die nu door de markt raast juist als een argument tegen de Bitcoin-pensioenfondsen van Fidelity. In een brief van 21 november aan Fidelity CEO Abigail Johnson, noemen de senatoren het FTX debacle een belangrijke reden om weg te blijven van Bitcoin in pensioenfondsen.

“Zoals met alle financiële producten zijn koersfluctuaties een te verwachten onderdeel van de markt. Het is nogal kortzichtig om te geloven dat een terugval in een industrie een indicatie is dat groei op de lange termijn niet meer mogelijk is”, aldus Jonah Allon als vertegenwoordiger van Fidelity. Warren, Smith en Durbin zijn niet de enige negatievelingen in de Amerikaanse politiek, ook senator Jon Tester zei eerder deze week “geen reden te zien” waarom crypto überhaupt moet bestaan.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten