Ripple, xrp
Ripple

Amerikaanse top-advocaat geeft Ripple 50 procent kans om rechtszaak te winnen

De rechtszaak tussen Ripple Labs en de Securities and Exchange Commission (SEC) loopt langzaam op zijn einde. Als alles volgens plan verloopt krijgen de partijen voor of op 31 maart 2023 het oordeel van de rechter te horen. Advocaat Jeremy Hogan voorspelt 50,12 procent kans op een overwinning voor Ripple Labs.

Vreemde percentages

In een YouTube-video van 10 december doet Hogan zijn voorspellingen over de mogelijke uitkomst van de rechtszaak. De kans op een overwinning voor Ripple Labs is dus 50,12 procent volgens de advocaat. Verder ziet hij een kans van 29,88 procent op een overwinning voor de SEC. Daar voegt hij echter aan toe dat bij een overwinning van de SEC ook Ripple Labs een kleine overwinning pakt.

Daarnaast ziet hij 19,11 procent kans op een gelijkspel tussen Ripple Labs en de SEC. Als laatste is er 5 tot 7 procent kans op een onverwacht oordeel van de rechter. “Met andere woorden, er is een kans van 110 procent dat er binnenkort iets gebeurt”, aldus Hogan op YouTube. “Wanneer we de uitslag te horen krijgen? Mijn vriend en collega James Filan zegt dat het op of voor 31 maart 2023 gebeurt. Als dat is wat hij zegt, dan is dat wat het is”, zo gaat Hogan verder.

Belangrijk voor crypto

De eventuele overwinning voor Ripple Labs zou belangrijk zijn voor crypto. Dit betekent namelijk dat de SEC niet zomaar de macht heeft om tokens als effecten te bestempelen. Mocht Ripple Labs de zaak verliezen, dan is dat in eerste instantie slecht voor de XRP token, maar in het verlengde daarvan ook voor de industrie. Dat zou betekenen dat veel meer tokens kwalificeren als een effect.

Een effect is een financieel object waar een aandeel wellicht het beste voorbeeld van is. Het is een investering die een zekere winstverwachting met zich meedraagt, die leunt op bedrijfsactiviteiten van de onderneming die het effect verkoopt. De komende maanden kunnen dus weleens heel belangrijk worden voor crypto.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13