Ripple, xrp token
Ripple

Analist bespreekt drie toekomstscenario’s voor XRP koers in 2024

XRP heeft een roerig jaar achter de rug, grotendeels beïnvloed door de aanhoudende rechtszaak van Ripple met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) sinds 2020. In juli zagen we een opmerkelijke stijging van de koers die binnen 24 uur verdubbelde, volgend op een positieve uitspraak van rechter Analisa Torres. Echter, in de afgelopen maanden presteerde XRP niet optimaal.

Crypto-analist EGRAG heeft, gebaseerd op historische data, verschillende scenario’s voor XRP uitgewerkt. Deze voorspellingen variëren van voorzichtig optimistisch tot zeer bullish.

Drie XRP scenario’s

De analyse van EGRAG wijst erop dat XRP nog steeds een bullish trend volgt, zelfs na de correctie in november. De analist voorspelt een mogelijke stijging tot boven de $1 in de komende maanden, een prijsniveau dat de munt sinds november 2021 niet meer heeft gezien. EGRAG geeft echter aan dat, voordat XRP dit niveau bereikt, er een mogelijke daling naar ongeveer $0,55 zou kunnen plaatsvinden.

In een tweede scenario verwacht de analist een opwaartse beweging naar $1,4, die mogelijk al in het eerste kwartaal van 2024 zou kunnen optreden. Na het bereiken van deze lokale piek, zou er tussen juli en september een correctie kunnen volgen, waarbij de koers terugvalt naar ongeveer $0,75 tot $0,80.

In een derde en meer ambitieus scenario voorziet EGRAG een aanzienlijke stijging, mogelijk aangewakkerd door de goedkeuring van een Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded fund (ETF). In dit scenario zou de koers van XRP een piek van $2,80 kunnen bereiken in maart 2024. Deze voorspellingen benadrukken de mogelijke volatiliteit en kansen binnen de cryptomarkt voor XRP in het komende jaar.

Waarschuwingen voor marktmanipulatie

EGRAG benadrukt het risico van mogelijke marktmanipulatie door grote investeerders, vooral sinds de crypto markt toegankelijker is geworden voor traditionele investeerders, waaronder prominente Wall Street spelers. Deze zorg wordt gedeeld in het licht van de groeiende betrokkenheid van institutionele beleggers in de cryptosector. Vooraanstaande crypto-analisten zoals Cousin Crypto en Davinci Jeremie sluiten zich aan bij deze visie, maar voorzien desondanks een opwaartse trend voor XRP, met een potentiële stijging tot $1,33 op korte termijn.

Deze experts waarschuwen echter ook voor mogelijke kunstmatige beïnvloeding van de marktactiviteit, een praktijk die, volgens hen, niet ongewoon is in de wereld van XRP. Zij adviseren beleggers om waakzaam te zijn voor dergelijke manipulatieve tactieken, die de prijs en het handelsvolume van XRP kunnen beïnvloeden. Deze waarschuwingen zijn van belang voor investeerders die willen navigeren door de complexe en soms onvoorspelbare dynamiek van de cryptocurrency markt.

Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins