bitcoin
Bitcoin

Crypto analist: Bitcoin bullmarkt is nog niet begonnen

Sinds de halving wacht de Bitcoin-gemeenschap al op de start van een nieuwe bullrun voor de digitale munt. Volgens de pseudonieme analist Onchained is die bullrun ondanks de recente stijgingen nog niet begonnen, en daar heeft hij een interessante reden voor.

Bitcoin bullmarkt nog niet begonnen

Voor zijn analyse gebruikt de analist de Long-Term Holder (LTH) Mourad Ratio, een indicator die specifiek kijkt naar UTXOs (onuitgegeven transactie outputs op Bitcoin) die voor langer dan zes maanden op hetzelfde adres staan.

Deze verhouding is volgens Onchained relevant voor het bepalen van het sentiment in de markt en om bepaalde trends onder Bitcoin-holders te spotten.

Normaal gesproken begint een bullmarkt volgens Onchained pas als de verhouding onstabiel wordt. Nu zien we dat de verhouding (blauwe lijn) al een tijdje stabiel is, waardoor het volgens hem niet mogelijk is om van een bullmarkt te spreken.

Niet alleen maar negatief

Hoewel de analyse van Onchained ons vertelt dat de bullrun van Bitcoin nog niet is begonnen, kijken andere analisten naar de historische prijsactie om te bepalen of dat het geval is. Zij kijken meer vanuit een technisch perspectief naar de Bitcoin koers.

De populaire analist Bitcoin Archive publiceerde recent op Twitter dat de MACD bezig is om een “bullish kruising” te fabriceren op de vijfdaagse grafiek, voor het eerst in 230 dagen.

De laatste tweemaal dat Bitcoin dit voor elkaar kreeg steeg de koers met respectievelijk 79% en 74%. Wat dat betreft mogen we ons misschien wel opmaken voor een nieuwe koersexplosie van de Bitcoin koers.

Stijgen we vanaf hier met 74%-79%? Dan gaan we in ieder geval het niveau van 100.000 dollar voorbij met Bitcoin. Dat zou al een hele bijzondere prestatie zijn.

Zeker als je bedenkt dat Bitcoin in november 2022 nog op 15.500 dollar stond na het instorten van FTX. Wat dat betreft is het herstel van Bitcoin weer heel snel verlopen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Zorgen over Bitcoin-optiecontracten: Dreigt minder vraag naar fysieke BTC door papieren derivaten?
Optiehandel komt naar Bitcoin ETF’s: Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Matt Hougan: “Amerikaanse financiële adviseurs omarmen crypto steeds meer”
Meer nieuws

Meest gelezen

Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen