Bitcoin, BTC koers
Bitcoin

Crypto analist waarschuwt: Bitcoin nadert kritieke zone voorafgaand aan halving

Als we de populaire analist Rekt Capital mogen geloven, dan komt Bitcoin twee tot vier weken voor de halving in een “gevaarlijke zone” terecht. In die tijdsperiode is Bitcoin volgens de analist doorgaans gevoeliger voor correcties.

Dat is echter op basis van de koersgeschiedenis en die gaat momenteel enorm op de schop dankzij de Spot Bitcoin ETFs.

Correctie voor de halving?

“De periode van 28 tot 14 dagen voor de halving is een soort gevarenzone. Historisch gezien is dit een zone waarin Bitcoin een lokale top bereikt, om vervolgens aan zijn pre-halving correctie te beginnen.

De oranje gevarenzone is nog steeds ver weg. Op dit moment is de gevarenzone 28 dagen van ons verwijderd, wat ongeveer evenveel is als de omvang van de zone zelf.

Dat betekent dat we nog een paar weken van deze pre-halving rally kunnen genieten. Technisch gezien zijn we op de helft van de pre-halving stijging”, aldus Rekt Capital.

“Natuurlijk betekent het feit dat we halverwege zijn niet dat we simpelweg naar de maan gaan. We hebben immers al fantastische koersactie gezien. Eerder daalde de koers bijvoorbeeld met 4 procent, zoals we in 2020 zagen. Dit soort dalingen en periodes van re-accumulatie gebeuren nu eenmaal”, zo gaat de analist verder.

Wanneer is de halving?

Voor nu is het nog 38 dagen wachten op de halving, zo vertelt de klok van Watcher Guru ons.

Deze cyclus van Bitcoin lijkt er eentje die heel lastig te voorspellen is op basis van technische analyse. Waarom? Omdat voorgaande cyclussen heel anders zijn verlopen. De komst van de Spot Bitcoin ETFs heeft een hoop op de schop gegooid.

Nog nooit bereikte Bitcoin, zoals nu het geval is, voor de halving al een nieuwe all-time high. Het is nog geen overtuigend koersrecord geweest, maar dat neemt niet weg dat er sprake is van een nieuwe all-time high voor de digitale munt.

Dat is op zichzelf al bijzonder, omdat dat in het verleden nog nooit gelukt is. Gaat Bitcoin deze cyclus alle modellen doorbreken? Dat zou voor de industrie meer dan fantastisch zijn.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC