Bitcoin stijgt
Bitcoin

Crypto analist: Bitcoin is klaar voor nieuwe all-time highs

Als we de populaire analist Bluntz mogen geloven, dan heeft Bitcoin nu officieel de ABC-correctie afgerond door de week boven de 60.000 dollar te sluiten. Bluntz maakt voor zijn analyses gebruik van de Elliott Wave Theory, een theorie uit de technische analyse die gebaseerd is op de psychologie van de massa.

Bitcoin naar all-time highs?

Als we Bluntz mogen geloven is Bitcoin klaar om richting nieuwe all-time highs door te schieten. “Ok, deze koersactie begint op accumulatie te lijken. Als Bitcoin de 60.000 dollar passeert, dan denk ik dat we zijn begonnen en er mogelijk sprake is van een nieuwe impuls”, aldus Bluntz.

Op basis van zijn grafiek lijkt Bluntz met die nieuwe impuls te rekenen op een Bitcoin koers van ongeveer 80.000 dollar. Dat zou een nieuwe all-time high opleveren voor de digitale munt.

Momenteel handelt de Bitcoin koers op 63.070 dollar en staan we iets meer dan 10.000 dollar van de all-time high vandaan. Dat is bijzonder, omdat we niet lang geleden nog op 53.500 dollar stonden.

Wat dat betreft lijkt Bitcoin het ergste nu wel achter zich te hebben gelaten, maar zeker weten doen we dat natuurlijk nooit.

Bullish divergentie op de dagelijkse grafiek van Bitcoin

Op de dagelijkse grafiek van Bitcoin is er volgens Bluntz sprake van een zogenoemde bullish divergentie. Hiervan spreekt men binnen de technische analyse als de Relative Strength Index (RSI) stijgt, terwijl de koers daalt.

Meestal is dat een signaal dat de koers op ieder moment kan omdraaien en aan een nieuwe trend kan beginnen.

“Ik ben verbaasd dat er zo weinig mensen zijn die over deze bullish divergentie praten”, aldus Bluntz.

Dit zei de analist overigens op de koers van 59.000 dollar. Inmiddels handelt Bitcoin dus alweer 4.000 dollar hoger dan dat moment.

Wat de bullmarkt betreft verwacht de analist dat we in ieder geval tot 2025 nog positieve koersactie te zien krijgen. Dat betekent dat de bullmarkt volgens Bluntz dus nog niet voorbij is.

Wat denk jij? Gaat Bitcoin dit jaar nog een nieuwe all-time high op de borden zetten?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?